Eesti esimene rahvaraamatukogu kutsub sünnipäeval tantsima

Margus Haav
, reporter
Copy
Tarvastu raamatukogu direktor Aili Anderson hoiab käes maali, millel on kujutatud kunagist Tarvastu valla- ja kohtumaja. 
Tarvastu raamatukogu direktor Aili Anderson hoiab käes maali, millel on kujutatud kunagist Tarvastu valla- ja kohtumaja. Foto: Elmo Riig

Eesti esimene rahva rajatud raamatukogu Mustlas tähistab reedel oma 160. aastapäeva. Sel puhul peetakse päeval pidulikku koosolekut, aga õhtul tantsitakse raamaturiiulite vahel diskori saatel südaööni.

Raamatukogu asutaja oli 1860. aastal rahvusliku liikumise aktiivne tegelane ja kihelkonnakooli õpetaja Hans Wühner, kes elas aastail 1836–1911. Raamatukogu ajaloolist asukohta tähistab Mustla serval seisev mälestuskivi. 2005. aastal kolis raamatukogu värskelt remonditud ruumidesse hoones, mis on ehitatud 1868. aastal valla- ja kohtumajaks.

Tule ja patsuta!

Koos uutesse ruumidesse kolimisega sai raamatukogu tagasi oma vana nime – Tarvastu raamatukogu. Selle peahoone on Mustlas, haruraamatukogud on Välustes, Suislepas, Kärstnas ja alates tänavu septembrist ka Holstres. Raamatukogu juures tegutseb 2009. aastast käsitöökoda ning 2011. aastast muuseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles