Kaja Kallas: kuidas elada koroonaviirusega

Kaja Kallas
, Reformierakonna esimees
Copy
Kaja Kallas, Reformierakonna esimees.
Kaja Kallas, Reformierakonna esimees. Foto: INTS KALNINS/REUTERS

EESTI JA KOGU maailm maadlevad ikka koroonaviirusega. See viirus on vajutanud tugeva pitseri käesolevale aastale ja kindlasti peame sellega silmitsi seisma ka uuel aastal. Hoolimata sellest, et viiruse uurimisse on suunatud meeletud ressursid, ei ole meil vaktsiini valmimise koha pealt kindlust. Samuti ei tea me, kas ja kuidas võib viirus veel moonduda ja mitu lainet sellel on.

Võib-olla ei kao COVID-19 nii pea kuhugi ja me lihtsalt peame õppima sellega elama. Käte desinfitseerimine, maski kandmine, rahvarohkete kohtade vältimine ja eneseisolatsioon on need, millega peame olema valmis elama pikemat aega.

Koroonaviirus on siin, meie hulgas. Meie inimesed haigestuvad endiselt ja vajavad ravi. Viiruse leviku piiramiseks on maailmas kehtestatud mitmesuguseid reegleid ja nõudmisi. Eesti piirangud on muu maailma omadega võrreldes üsna väikesed. Meie praegune elutegevus ei ole olulisel määral häiritud ja see on kindlasti õige tee. Me peame oma ühiskonda lahti hoidma nii palju kui võimalik. Lapsed vajavad kooliharidust, vanemad vajavad võimalust käia tööl ja ühiskonna laiem soov on, et meil säiliks elementaarne võimalus üksteisega sotsiaalselt läbi käia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles