17 proovi olid positiivsed, Viljandimaal mitte ükski

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Koroonaviirus
Koroonaviirus Foto: Peter Ja Ryan Allen

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 640 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest 17 tulemus osutus positiivseks. Viljandimaale nakatunuid ei lisandunud.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim positiivseid proove, 12, Harjumaale. Ida-Virumaale lisandus kolm ning Pärnumaale ja Võrumaale üks uus juhtum. Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 41,08.

Kõik 12 Harjumaa juhtumit olid Tallinnas. Kolm Harjumaa juhtumit on seotud nakatumisega pereringis ning ühel juhul toodi viirus sisse Inglismaalt. Ülejäänud juhtumite asjaolud on selgitamisel. Kokku on põhja regionaalosakonna jälgimisel rohkem kui 1800 inimest, kellest 332 on haigestunud.

Ida-Virumaa uutest juhtudest kaks on seotud perekondliku nakatumisega, ühel juhul toodi haigus sisse Ukrainast. Ida regionaalosakonna jälgimisel on rohkem kui 570 inimest, kellest haigestunud on 115.

Rahvastikuregistri järgi Võrumaale laekunud juhtum on üle antud põhja regionaalosakonnale, sest nakatunu elab Harjumaal. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on rohkem kui 300 inimest, kellest 54 on haigestunud.

Pärnumaa uue haigusjuhu asjaolud on täpsustamisel. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on rohkem kui 140 inimest, kellest 28 on haigestunud.

Täna hommikul viibis haiglas 30 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel oli neli patsienti. Koju saadeti üks inimene ning üks inimene viidi Lääne-Tallinna keskhaiglast üle Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Uusi haigusjuhtumeid avati kolm. Haiglates on lõpetatud 536 haigusjuhtumit 522 inimesega.

Tervenenud on 3505 inimest.

Eestis on kokku tehtud rohkem kui 252 000 esmast proovi, nendest 4428 ehk 1,75 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Terviseamet soovitab

Eestis on koroonaviiruse levik kaks nädalat stabiilne olnud, kuid Euroopas kasvab viiruse levik kiirelt. Endiselt kehtib soovitus reisida vaid vältimatu vajaduse korral.

Füüsiliselt tervena püsimiseks peame hoolitsema ka oma vaimse tervise eest. Peaasi.ee kutsub kõiki inimesi vaimse tervise kuu jooksul lähedasele vahetut tähelepanu jagama: leida aega rääkimiseks, koos sportimiseks, loodusesse või jalutama minekuks või muuks ühiseks tegevuseks.

Avalikes ruumides ja ühistranspordis, kus puutume kokku suurema hulga inimestega, on soovitus hoida distantsi. Distantsi hoidmine on üks tõhusamaid viise nakatumist vältida.

Laadi Google Play või App Store’i kaudu oma telefoni mobiilirakendus HOIA, mis teavitab sind, kui oled olnud lähikontaktis koroonaviiruse kandjaga. Samuti saad nii anonüümselt teavitada teisi kasutajaid enda haigestumisest. Rakenduse kasutajate telefonid vahetavad omavahel anonüümseid koode ning riik, rakenduse tootja ega telefoni tootja ei saa teada, kes kellega lähikontaktis oli. Loe lisa www.hoia.me.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Allikas: terviseamet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles