Politsei ja päästjate nädalavahetus: süütamine, pikanäpumees ja palju muudki

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Päästjatel ja politseinikel oli nädalavahetusel tööd üksjagu.
Päästjatel ja politseinikel oli nädalavahetusel tööd üksjagu. Foto: Sander Ilvest

Nädalavahetuse jooksul pidid päästjad käima koristamas teele murdunud puid ning kustutamas mahajäetud maja ja sõidukit. Lisaks päästeti püünisraudade vahele jäänud kass. Politseinikud pidasid aga kinni mahajäetud maja süütamises kahtlustatava ning pikanäpumehe, kes oli poest püüdnud kaupa varastada.

Politsei lõuna prefektuuri nädalavahetuse info kohaselt peeti neljapäeval, 22. oktoobril Viljandis Lossi tänava kaupluses kuriteos kahtlustatavana kinni 57-aastane mees, kes oli püüdnud varastada ligi 30 euro väärtuses toiduaineid. Kaupa ei rikutud ning see tagastati poele. Juhtunu uurimiseks viiakse läbi kriminaalmenetlust, sest mees on samasuguseid süütegusid korduvalt varemgi toime pannud.

Kokku käisid Viljandi jaoskonna politseinikud möödunud nädalavahetusel 48 väljakutsel. Jaoskonna Facebooki lehel on kirjas, et neljal korral tuli teade lähisuhtevägivalla kohta ning enamasti mängis nendes tülides rolli liigne alkoholi tarvitamine. Kainenema toimetati seitse alkoholiga liialdajat. Joovet kontrolliti 531 sõidukijuhil ja neli neist olid otsustanud asuda sõidukit juhtima purjuspäi. Tabati üks juhtimisõiguseta juht.

Politseinikud panevad lapsevanematele südamele, et nad veenduksid, kus, kellega ja millega laps aega veedab, sest nädalavahetuse jooksul leiti 14 alkoholi tarvitanud alaealist.

Päästeameti nädalavahetuse info kohaselt käisid Kõpu vabatahtlikud reedel kella 21.44 ajal Viljandi vallas Matapera külas teelt eemaldamas murdunud puud, mis takistas liiklust.

Kell 21.47 said päästjad teate, et Põhja-Sakala vallas Suure-Jaanis Pärnu tänaval põleb elaniketa maja. Päästjate saabudes ulatus leek katusest välja ning tulekolle leiti sissekukkunud laega tagumisest toast. Põleng sai kustutatud kella 22.13-ks. Politseinikud pidasid kogutud tõenditele tuginedes maja süütamises kahtlustatavana kinni 40-aastase alkoholijoobes mehe.

Sama päeva õhtul sai päästeamet teate, et Viljandis Vahtra tänaval süttis sõidu ajal Audi A6-e armatuur. Tulekahju aitas kustutada möödasõitnud bussijuht pulberkustutiga ning samuti eemaldasid kohale jõudnud inimesed enne päästjate saabumist edasise tuleohutuse tagamiseks akult juhtmed. Päästjad kontrollisid termokaameraga tuleohutust ning vedasid auto teelt eemale. Tõenäoliselt põhjustas tulekahju elektrisüsteemi rike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles