Maitsete nädal toob maitsed metsast taldrikule

Priscilla Õmblus
Copy
Eksootilisi enoki seeni küll Eesti loodusest ei leia, ent novembri algul peetaval "Metsast taldrikule" maitsete nädalal pakutakse meie oma metsaandidest tehtud hõrgutisi. Viljandimaalt lööb maitsete nädalal kaasa kuus toidukohta.
Eksootilisi enoki seeni küll Eesti loodusest ei leia, ent novembri algul peetaval "Metsast taldrikule" maitsete nädalal pakutakse meie oma metsaandidest tehtud hõrgutisi. Viljandimaalt lööb maitsete nädalal kaasa kuus toidukohta. Foto: Elmo Riig

Vähem kui kahe nädala pärast puhutakse elule Lõuna-Eesti maitsete nädal "Metsast taldrikule", milles löövad kaasa kuue Lõuna-Eesti maakonna toidukohad, sealhulgas kuus restorani, kohvikut, kõrtsi ja pubi Viljandimaalt.

Maitsete nädala eesmärk on suurendada toitlustusasutuste külastatavust, toetada piirkonna arenevat toidukultuuri ja toidu väiketootjaid ning tõsta esile kohalikku toorainet. Lõuna-Eesti valitud toidukohad pakuvad 5.–15. novembrini erimenüüd, mis on inspireeritud teemast "Metsast taldrikule". See tähendab, et nendes toitudes peaks ühe komponendina kasutatama eestimaist metsaandi.

Erimenüüde hind on üsnagi taskukohane – mitmekäigulise kõhutäie saab 15–19 euro eest. Teisisõnu leiab Viljandimaal pakutavast maitsepaletist hõrgutisi kamakreemist röstitud vuti ja põdrapajani välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles