Marju Kõivupuu peab muuseumis loengu kingituste ajaloost

Sakala
Copy
Marju Kõivupuu peab Viljandi muuseumis loengu kingitustest.
Marju Kõivupuu peab Viljandi muuseumis loengu kingitustest. Foto: Sander Ilvest

Viljandi muuseumi kinginäituse "Andmise rõõm" publikuprogrammi avab täna kell 15 folklorist ja Tallinna ülikooli õppejõud Marju Kõivupuu, kes peab loengu teemal „Kingitused ja kinkimine ehk Miks kingitud hobuse suhu ei sobi vaadata“.

Juttu tuleb kingituste tähtsusest ja tähendusest ning kinkimise kombe muutumisest ja nende muutuste põhjustest aja- ja kultuuriloos. Saame teada, millal eestlased hakkasid kingitusi tegema ning millised need olid; millised on kinkimise ja kingitustega seotud uskumused ja kombed ning mida on sobinud kinkida ja mida mitte ning miks.

Laupäeval, 24. oktoobril kell 12 oodatakse muuseumisse lapsi, kes saavad kohtuda raamatukunstnik ja lastekirjanik Kristi Kangilaskigaga. Kuuleb põnevaid jutte, lisaks saab õppida valmistama isikupäraseid illustratsioone.

Kristi Kangilaski on vabakutseline illustraator ja lastekirjanik. Ta on lõpetanud Eesti kunstiakadeemia graafika eriala. Oma esimese raamatu "Päike läheb puhkusele" andis ta välja juba õpingute ajal ja lisaks paljudele illustreeritud raamatutele on temalt ilmunud veel kaks autoriraamatut. Viimane neist on suve lõpul trükist tulnud "Kõige õigem", millest kohtumisel ka veidi enam juttu tehakse.

Näituse novembrikuisel kohtumisel tutvustatakse lauaetiketi ajalugu ja lauakombeid. Ühiselt kaetakse pidulik laud. Jõulukuu toob endaga ehete kinkimise ja kandmise kombeid tutvustava loengu ning kaks õpituba, kus valmivad rookroonid ja baroksed jõulukuulid.

Loengut kuulama ja õpituppa pääseb muuseumipiletiga. Osalemisest palub muuseum märku anda aadressil haridus@muuseum.viljandimaa.ee.

Näitus "Andmise rõõm" jääb Viljandi muuseumis avatuks 30. jaanuarini. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles