Vald soovib tugiisikute palkamise õiguse haridusasutustele anda

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Viljandimaa lapsevanemad ja tugiisikud said kolmapäeval targemaks. Kõnelemas käis autismikooli koolitaja Ivica Mägi, kes on aktiivsus- ja tähelepanuhäire ning autismispektriga laste vanemaid ja abistajaid õpetanud aastaid.
Viljandimaa lapsevanemad ja tugiisikud said kolmapäeval targemaks. Kõnelemas käis autismikooli koolitaja Ivica Mägi, kes on aktiivsus- ja tähelepanuhäire ning autismispektriga laste vanemaid ja abistajaid õpetanud aastaid. Foto: Elmo Riig

Viljandi vallas küpseb plaan lahendada lasteaedades ja koolides valitsevat tugiisikute puudust nii, et neid hakkaksid palkama ka haridusasutused, mitte vaid valla sotsiaalosakond nagu seni.

Tugiisikuid, kes aitavad erivajadustega või õpiraskustega lapsi tavalasteaedades ja -koolides, napib kõikjal Eestis, sest praegune käsunduslepinguline väikese koormusega töö ei taga neile iga kord ravikindlustust, erivajadusega lapsi tuleb aga haridusasutustesse aina juurde. Viljandi vallas on viimastel aastatel septembrist juunini sellise lepinguga tööl olnud 5–15 inimest, aina enam on tugiisikuid lastele abiks ka lasteaias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles