Nädala teine pool kisub soojemaks

Üllar Priks
, reporter
Copy
Sügiseste sadude vahele antakse ka selgemaid hetki. Pildil Riisa raba. 
Sügiseste sadude vahele antakse ka selgemaid hetki. Pildil Riisa raba. Foto: Elmo Riig

Kui viimaste päevade temperatuur on eestlastele pakkunud põhjust müts sügavamalt pähe tõmmata ning ilmataati kiruda, siis neljapäevast võib sombuse taeva kiuste sooja tulla üle kümne pügala.

Neljapäeva öösel on riikliku ilmateenistuse andmeil mandril siin-seal vihmahooge. Saartele jõuab aga juba uus sajuala ja laieneb kiiresti üle maa. Lõuna- ja kagutuul ulatub rannikul puhanguti 14 meetrit sekundis. Õhutemperatuur ulatub 2–4 kraadist Virumaal 9–11 kraadini läänepoolsetes maakondades. Päeval jõuab üks osa aktiivsest madalrõhkkonnast üle Skandinaavia Lõuna-Soome ja selle servas sajab meil tihedat vihma. Hilisel pärastlõunal jääb saartel vihmahooge harvemaks. Tuul pöördub järk-järgult edelasse, õhtul läände ja puhangud võivad siis sisemaalgi ulatuda üle 15, rannikul 20 ja saartel 22 meetrini sekundis. Õhutemperatuur on 8–13 kraadi.

Reedel  liigub madalrõhkkond Soomest Karjala poole ja selle servas lõõtsub öösel tugev edela-, enne keskööd ka läänetuul, puhanguid on 15–18 meetrit sekundis. Õhtul pöördub tuul järk-järgult läände ja loodesse ja jääb veidi nõrgemaks. Aeg-ajalt sajab vihma, pärastlõunal saartest alates saju tõenäosus väheneb. Õhutemperatuur on öösel 8–12 kraadi, päevane temperatuurifoon jääb enam-vähem samale tasemele.

Laupäeval lahkub madalrõhkkond Venemaa põhjaaladele ja selle järel liigub üle Eesti kõrgrõhuhari. Öö on sajuta, loode- ja läänetuul nõrgeneb. Üürikeseks jõuab jahedam õhumass ja temperatuur langeb sisemaal 0 kraadi lähedale, rannikul on kuni 8 kraadi sooja. Päev on samuti peamiselt sajuta kuni pärastlõunani, siis läheneb merelt madalrõhulohk. Saartele ja Eesti lõunaserva jõuab tihedam pilvemass, hakkab vihma sadama ning õhtul muutub sadu laialdaseks. Tuul pöördub lõunakaarde ja on mõõduka tugevusega. Õhutemperatuur on 6–11 kraadi.

Pühapäeva öösel liigub madalrõhulohk ühes vihmapilvedega üle Eesti. Hommikuks saab suurem sadu läbi. Tuul on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on 3–8 kraadi, hommikuks võib sisemaal 0 kraadi lähedale langeda. Päeval suureneb taas kõrgrõhuala mõju ja saju võimalus on üsna väike. Puhub mõõdukas lääne- ja edelatuul, pärastlõunal võib lääne poolt survestava madalrõhkkonna tõttu saartel ja looderannikul edela- ja lõunatuul tugevamaks tõusta. Õhutemperatuur on 8–13 kraadi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles