Uuskasutuskeskuse kaubik võtab laupäeval Männimäel vastu kasutuskõlblikke asju

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Laupäeval peatub Viljandis Männimäe Selveri parklas mittetulundusühingu Uuskasutuskeskus buss, kuhu saab viia ülearuseid, ent korralikke asju.
Laupäeval peatub Viljandis Männimäe Selveri parklas mittetulundusühingu Uuskasutuskeskus buss, kuhu saab viia ülearuseid, ent korralikke asju. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval, 24. oktoobril kella 11–14 peatub mittetulundusühingu Uuskasutuskeskuse kaubik Viljandis Männimäe Selveri parklas. Kodust saab ära tuua korralikke ja kasutuskõlblikke asju, mida pole majapidamises enam vaja. Oodatud on puhtad ja terved rõivad, jalatsid, mänguasjad, nõud, raamatud, spordi- ja hobitarbed, väiksem kodutehnika. Uuskasutuskeskus suunab heas korras asjad uuesti ringlusse.

Uuskasutuskeskuse turundus- ja kommunikatsioonijuhi Esme Kassaku saadetud pressiteates on kirjas, et mittetulundusühing Uuskasutuskeskus külastab oktoobris Lõuna-Eestit, et teha üleliigsete asjade annetamine inimestele mugavamaks. Paljudes kohtades on olemas rõivakonteinerid, ent kahjuks lõpetavad raamatud mõnikord paberi- ja papikonteineris ning mõni väga heas korras ese jõuab segaolmejäätmete hulka. Uuskasutuskeskuse kaubik võtab vastu nõusid ja raamatuid, samuti saab ära tuua kasutuskõlblikke hobi- ja sporditarbeid ning väiksemat kodutehnikat. Loomulikult on oodatud ka rõivad ja jalatsid.

Uuskasutuskeskus sorteerib kõik annetused ning suunab korralikud esemed uuesti ringlusse. Osa asju läheb abivajajatele, suurem osa aga sõbralike hindadega müüki. Uuskasutuskeskus teeb tihedat koostööd ka teatri-, muusika- ja filmitegijatega ning käsitöölistega. Uuskasutuskeskusel on üle Eesti 14 poodi, neist kaks Tartus ja üks Võrus. Samuti on keskusel oma e-pood.

Mittetulundusühingu Uuskasutuskeskus eesmärk on teha uuskasutamine kõikidele Eesti inimestele kättesaadavaks. Uuskasutuskeskus tegeleb uuskasutuse edendamisega peamiselt kahel viisil, suunates puhtad ja kasutuskõlblikud asjad uuesti ringlusesse ning otsides võimalusi, kuidas vanadele asjadele uus elu anda. Täpsemat infot leiab Uuskasutuskeskuse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles