Kodutütred tähistasid koondusega suurt aastapäeva

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Tornius (vasakult), Marie Kramer, Anna Asu ja Meeri Teras ütlesid eile enne koondust, et kuigi neil on ärevus hinges, astuvad nad kodutütardeks rõõmsa meelega.
Kristi Tornius (vasakult), Marie Kramer, Anna Asu ja Meeri Teras ütlesid eile enne koondust, et kuigi neil on ärevus hinges, astuvad nad kodutütardeks rõõmsa meelega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sakala ringkonna kodutütred tähistasid eile oma organisatsiooni 80. aastapäeva piduliku koondusega, millel andis tõotuse paarkümmend uut tuttmütsi kandjat.

Sakala maleva noorteinstruktori Kerstin Kääriku sõnul oli maavalitsuse saalis peetud koondus üks paljudest. Kõikjal Eestis asetleidnud kogunemised kandsid endas sõnumit, et eile möödus Kodutütarde organisatsiooni loomisest 80 aastat.

«Olime kokku leppinud, et nii kodutütred kui nende juhid kogu Eestis kannavad sel päeval võimaluse korral vormi, olgu nad siis tööl või koolis,» lisas Kerstin Käärik.

Pidulikule koondusele oli Sakala ringkond kutsunud umbes 70 inimest.

Kogunemine algas traditsiooniliselt hümni ja küünalde süütamisega. Järgnesid tervitused, muusikalised vahepalad ning tänukirjade ja tunnistuste jagamine.

Koonduse tähtsaim osa oli mõistagi uute kodutütarde vastuvõtmine.

Ringkonnavanem Urve Loit ulatas lilleõie ja kodutütarde töövihiku kahekümnele värsket vormimütsi kandvale tüdrukule. Hiljem, kui tõotus antud ja sõnavõtud kuulatud, paluti kõik kokkutulnud kringlilauda.

Kerstin Kääriku sõnul on Sakala ringkonnas ühtekokku 236 kodutütart, rühmajuhti ja toetajaliiget. Nad on jagunenud 16 rühma, millest neli töötab Viljandis.

«See arv on püsinud stabiilsena vähemalt viimased viis aastat,» lausus noorteinstruktor.

«Kui lapsed saavad 18-aastaseks, arvame nad põhikirja järgi endi hulgast välja, kuid seni on organisatsiooni nii palju noori juurde tulnud, et liikmete arv on jäänud samaks,» lausus ta.

Käesolevaks aastaks on Sakala Kodutütardel plaanitud üle kaheksakümne ürituse, mis leiavad aset nii suvel kui talvel toas ja õues.

Kogu Eestis kuulub Kodutütarde organisatsiooni 3664 tütarlast vanuses 8—18 aastat. Kerstin Kääriku andmetel on see üks suuremaid noorteorganisatsioone Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles