Päevakommentaar. Jaak Joala peab mälestusmärgi saama jaaniajaks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Selles Posti tänaval asuvas pargis oli nõukogude ajal kommunist Jaan Sihveri kuju. Nüüd peaks sinna tulema Jaak Joala mälestussammas.
 
Selles Posti tänaval asuvas pargis oli nõukogude ajal kommunist Jaan Sihveri kuju. Nüüd peaks sinna tulema Jaak Joala mälestussammas.  Foto: Elmo Riig

Pärast seda, kui Viljandi linnajuhid otsustasid anda Viljandis sündinud laulja Jaak Joala mälestuse jäädvustamiseks 50 000 eurot, kiirendas mälestusmärki rajav mittetulundusühing nullist sajani sellise hooga, et tasub ainult kadedust tunda. Paraku oli kiirendus nii järsk, et nüüd pole teist võimalust kui hoog maha võtta ning panna paika uus plaan – avada Jaak Joala mälestusmärk tema sünniaastapäevaks, 26. juuniks. Oleks ka ju sümboolne meenutada Viljandis sündinut just sel päeval, mil ta sündis.

Teist võimalust enam ei ole, juhul kui eesmärk pole mälestusmärgi rajajate või sellele vastu astujate ego rahuldada, vaid ikkagi kuulsat lauljat väärikalt mälestada. Praegusesse plaani kinni jäämine võib mälestuskuju detsembri lõpuks kohtumaja vastas paiknevasse parki tuua, kuid sellele jääb pikkadeks aastateks külge ebameeldiv märk, mida keegi sellega siduda ei soovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles