Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia võitis Karl Madis Pennar

Alice Lokk
, reporter
Copy
Tänavuse Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija tiitli omanik on Eesti teatri- ja muusikaakadeemias tudeeriv Karl Madis Pennar.
Tänavuse Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija tiitli omanik on Eesti teatri- ja muusikaakadeemias tudeeriv Karl Madis Pennar. Foto: Rene Jakobson

Pühapäeval lõppes 13. Viljandi kitarrifestival, mis oli pühendatud kodumaistele kitarripärlitele. 13. korda anti koostöös Eesti Jazzliiduga välja Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia, mille sai Karl Madis Pennar.

Viljandi kitarrifestivali kunstiline juht Ain Agan ütles pressiteate vahendusel, et Karl Madis Pennar on noor muusik, kes on omandanud Eesti muusika- ja teatriakadeemias kitarri erialal ning jätkab praegu õpinguid magistrantuuris. Ta on osalenud nimekates projektides ning osalenud maailma kuulsate kitarrivirtuooside, näiteks Julian Lage'i töötubades. Karl Madis Pennar tegutseb ka oma bändis Pillikud, kellel ilmus sel aastal debüütalbum. 

"Karl Madis Pennar on andekas mitmel alal. Ta on magistrant Eesti muusika- ja teatriakadeemias, mängib lisaks kitarrile ka väga hästi kontrabassi, harjutab instrumente ja on sportlik," ütles Ain Agan.

Karl Madis Pennar ütles, et Pauluse preemia tähendab talle eelkõige uute uste avanemist ja annab tugeva tõuke tema trio albumi salvestamiseks

Tiit Paulust peetakse kitarrilegendiks ning üheks mõjukaimaks eesti džässkitarri ja improvisatsiooni õpetajaks. Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia laureaatide seas on muu hulgas ka Virgo Sillamaa, Erki Pärnoja, Merje Kägu, Kalle Pilli ja Jaanis Kill ja Johannes Laas.

Nelja päeva jooksul sai nautida Viljandi Guitar Trio, Mari Jürjensi, Liis Viira & Robert Jürjendali kontserti. Täissaalile andsid kontserdid Johannes Laas Kvintett, Paul Neitsov, Marek Talts, Priit Peterson ning Erki Pärnoja. Viljandi kitarrifestivali eriprojektiks oli sel aastal GuitArte – koosseis, milles kohtusid kitarrimuusika, valgus- ja videokunst ning luule. Robert Jürjendali, Jaak Sooääre, Mart Soo, Andre Maakeri ja Ain Agana originaalloomingu ning Maian Kärmase loodud haikud, visuaalide ja valguse eest vastutasid Rene Liivamägi ja Carmen Seljamaa.

Viljandi kitarrifestival peeti esimest korda 2008. aastal, et populariseerida ja arendada Eesti kitarrimängu. Nüüdseks on sellest saanud rahvusvaheline festival, millel astuvad üles artistid nii kodust kui välismaalt. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles