Maskott kaisutas kõige tublimaid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergejõustikusarja «TV 10 olümpiastarti» avaetapil võitis nooremate tüdrukute teivashüppes tulemusega 2.61 esikoha Paalalinna kooli õpilane Emilia Palgi. Tüdruku sõnul ei õnnestunud tal seekord isiklikku rekordit ületada.
Kergejõustikusarja «TV 10 olümpiastarti» avaetapil võitis nooremate tüdrukute teivashüppes tulemusega 2.61 esikoha Paalalinna kooli õpilane Emilia Palgi. Tüdruku sõnul ei õnnestunud tal seekord isiklikku rekordit ületada. Foto: Madis Luik

Juba neli aastakümmet on Eesti noortel kergejõustikuhuvilistel olnud võimalik võistlussarjas «TV 10 olümpiastarti» eakaaslastelt mõõtu võtta.

Pühapäeval peeti Võrus sarja 41. hooaja esimene vabariiklik finaal, mis kujunes Viljandimaa noortele väga edukaks. Autasustatavate ehk kuue parema sekka jõudis neist neli, kusjuures Emilia Palgi tuli nooremate tüdrukute teivashüppes võitjaks.

Nooremate, alla 12-aastaste tüdrukute teivashüppes läkski Viljandimaa esindajatel kõige paremini.

Tulemusega 2.61 võitjaks tulnud Paalalinna kooli tüdruku Emilia Palgi kõrval astus pjedestaali kolmandale astmele 2.41 alistanud Helin Toom Kõpu koolist. Viiendaks tuli võitja kooliõde Jaanika Roosimägi, kes sai kirja tulemuse 2.21.

Kogu Eestist ligemale 400 sportlikku koolinoort kokku toonud võistlusel olid peale teivashüppe kõigile osalejatele kavas 60 meetri jooks ning noorematele poistele kuulitõuge ja vanematele kaugushüpe.

Nooremas rühmas osalesid 12-aastased ja nooremad ning vanemas arvestuses 13- ja 14-aastased noormehed ja tütarlapsed.

Kolme eduka teivashüppaja kõrval kuulus Võrus autasustatavate sekka veel Karksi valla Kitzbergi gümnaasiumi õpilane Enn Robert Kinnas. Tema sai nooremate poiste kuulitõukes 9.93-ga neljanda koha. Väga tihedas konkurentsis kulgenud võistlusel kaotas Kinnas kolmandale kohale 11, teisele 12 ning võitjalegi kõigest 33 sentimeetrit.

Üksikaladel jõudsid Viljandimaa noortest tosina parema sekka veel Paalalinna kooli vanema rühma tüdrukud Annika Vendla üheksanda tulemusega 60 meetri jooksus ja Merit Tõnisson kümnenda kohaga teivashüppes. Viljandlannaga võrdse tulemuse 2.21 sai teivashüppes Kitzbergi gümnaasiumis õppiv Mirell Veidenberg. Nooremate tüdrukute sprindis märgiti 11. koht maagümnaasiumi tüdrukule Marta Okasele, kes lõpetas ajaga 9,19.

Sarja koolidevahelises arvestuses teeb Viljandimaalt tänavu kaasa kolm gümnaasiumi: Jakobsoni, Paalalinna ja August Kitzbergi nimeline. Nad kõik kuuluvad suurte koolide arvestusse. Pärast avaetappi on 25 õppeasutuse konkurentsis kaheksandana parimal kohal Paalalinna kool. Kitzbergi ja Jakobsoni kool reastusid esimese võistluspäeva järel 16. ja 17. kohale.

Sarjas on neli osavõistlust ja finaaletapp. Teine üle-eestiline etapp leiab aset 3. märtsil Tallinnas. Siis on kõigis vanuserühmades kavas 60 meetri tõkkejooks, nooremad poisid ja tüdrukud võistlevad kõrgushüppes ja vanemad teivashüppes ning vanema grupi neidudele on plaanis kaugushüpe. «TV 10 olümpiastarti» Viljandimaa teine etapp peetakse 21. veebruaril Paalalinna viilhallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles