Maanteeamet hoiatab: musta jää oht

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Musta jää tekke oht on siis, kui udu või vihm langeb teepinnale, mille temperatuur on alla 0 kraadi.
Musta jää tekke oht on siis, kui udu või vihm langeb teepinnale, mille temperatuur on alla 0 kraadi. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eelolevatel öödel on oodata õhutemperatuuri langemist 0 kraadini, mistõttu võib teedele tekkida must jää. Et paljudel sõidukitel on all veel suverehvid, soovitab maanteeamet varastel hommikutundidel olla liigeldes ettevaatlik.

Suviseid piirkiirusi maanteeamet praegu veel ei vähenda, need kehtivad niikaua, kuni ilma- ja teeolud lubavad.

"Olulise muudatusena jätame sel talvel kõigil 2+1 ja teatud 2+2 teelõikudele kiiruspiiranguna 100 kilomeetrit tunnis," lausus maanteeameti teehoiudirektor peadirektori ülesannetes Raido Randmaa. "Anname liiklejatele vastutust juurde talvistes oludes liiklemisel. Kindlasti tuletame ka meelde, et suurim piirkiirus ei ole kohustuslik ning alati tuleb sõidukiiruse valikul jälgida ilma- ja teeolusid."

Enne talve tuleb sõidukijuhtidel üle vaadata oma auto ja selle varustus. Tähtis on sõita tehniliselt korras ja talvehooajaks ettevalmistatud sõidukiga. Naastrehvid on lubatud alates 15. oktoobrist, aga kõikidel autodel peavad talverehvid all olema hiljemalt 1. detsembriks.

Musta jää tekke oht on siis, kui udu või vihm langeb teepinnale, mille temperatuur on alla 0 kraadi. Eestis esineb musta jääd sügisest kevadeni, harvadel juhtudel ka suvel.

Norra ilmaportaali Yr.no ennustuse kohaselt langeb temperatuur Viljandimaal ööl vastu esmaspäeva 1 kraadini ja ööl vastu teisipäeva 0 kraadini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles