Viljandi vallas kadunud Niina leiti üles

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Laupäeva õhtul kaduma läinud 80-aastane Niina leiti pühapäeva õhtul üles.
Laupäeva õhtul kaduma läinud 80-aastane Niina leiti pühapäeva õhtul üles. Foto: PPA

Politsei palus pühapäeva hommikul kaasabi, et selgitada välja 17. oktoobri õhtupoolikul oma kodust lahkunud ja sellest ajast saadik kadunud olnud 80-aastase Niina asukoht. Vanaproua leiti pühapäeva õhtul veidi pärast kella viit metsast üles ning anti kiirabi hoole alla.

Politsei sai ööl vastu pühapäeva teate, et Viljandimaal Vanamõisa külas lahkus 80-aastane Niina kodust teadmata suunas. Lähedane kirjeldas politseile, et eakal naisel on raskusi mäluga, mistõttu ta võib kõrvalise abita hätta sattuda.

Politsei alustas kohe otsinguid, millesse kaasati tavapatrullide kõrval päästeametnikud drooniga, teenistuskoerad koerajuhtidega ning ametnikud infrapunakaameratega. Esmalt kontrolliti üle naise kodumaja ja selle lähiümbrus ning kõrvalhooned. Öösel uuriti kodulähedasi põlde drooniga ning käidi nii teenistuskoerte kui ka infrapunakaameratega läbi kodukohta ümbritsevad teed umbes viie kilomeetri raadiuses.

Viljandi politseijaoskonna juht Margus Sass palus Vanamõisa küla ja seal lähistel elavate inimeste abi, et nad kontrolliksid üle oma maja ümber jääva territooriumi ja abihooned, selgitamaks, ega eakas naine ole tulnud sinna külma eest peavarju otsima. "Tähelepanu võiks pöörata ka esemetele ja jälgedele, mis otsitava naise liikumisest vihjeid jagavad," lisas Sass.

Viljandi politseijaoskond tänab kõiki vabatahtlikke, kes tulid appi vanaprouat otsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles