Mulgi nädala lõpetamise puhuks valmistati kiiksuga kapsaid

Mulgikapsastest saab roogasid valmistada väga mitmel erineval moel.
Mulgikapsastest saab roogasid valmistada väga mitmel erineval moel. Foto: Marko Saarm

Mulgi nädala lõpetamisel 17. oktoobril Karksi-Nuias oli loomulikult oma koht Mulgi toidul. Kultuurimaja ümber peetud laadal võis maitsta ja kotti pista igasugust Mulgi väiketootjate kohaletoodud head-paremat ning muidugi ei saanud üle ega ümber kapsast.

Kell pool kaksteist algas kultuurimajas hapukapsa tegemise õpituba, sest muidu ju mulgikapsaid ei saa. "Seekord oli hästi põnev õpituba," kiitis üks õhtujuhte, söögimeister Erlis Schönberg. "Kasutasime traditsioonilisi kapsaid veidi moodsamal moel, valmistasime kiiksuga mulgikapsaid. Näiteks tegime õpitoas mulgikapsaleiba: segasime kapsast leivataigna sisse. Keetsime ka kreemist mulgikapsapüreesuppi."

Tagasi üles