Pisike viinapood sulges uksed

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel ajal kui Liiwi pood veel töötas, muutus see neljal juulilõpu päeval Eesti üheks suuremaks alkoholikaupluseks. Ülejäänud ajal aastast äri kiratses ning tänavu pandi pood kinni.
Sel ajal kui Liiwi pood veel töötas, muutus see neljal juulilõpu päeval Eesti üheks suuremaks alkoholikaupluseks. Ülejäänud ajal aastast äri kiratses ning tänavu pandi pood kinni. Foto: Elmo Riig / Sakala

360 päeva aastas kiratsenud, ent neljal folgifestivali päeval klientide hulga poolest tõenäoliselt Eesti suurimaks viinaäriks kerkinud Liiwi pood on aasta algusest suletud.

«Neli päeva aastas ei tasunud poepidamist ära,» tunnistas Viljandis Vabaduse platsi ääres kauplust pidanud osaühingu Hakuna Matata esindaja Elke Ohtla. Tema sõnul läks igal aastal folgifestivali ajal poekesel tõepoolest hästi, kuid sellest ei piisanud, et kauplust aasta läbi üleval pidada. «Maksud tahavad maksmist,» nentis Ohtla.

Ohtla sõnul ei saanud Hakuna Matata selleks aastaks rendi hinna osas omanikega kokkuleppele ja otsustas poe likvideerida. Tegelikult sulges firma Viljandis korraga koguni kaks poodi, sest tühi on ka samale firmale kuulunud turuäärne viinapood.

Hakuna Matata nime kandev firma ei kavatse aga viinaärist lõplikult loobuda. Tal on kauplus Suure-Jaanis ja Kuressaares ning Viljandis soovib firma avada poe Piiri tänaval endises Liiwi Heliisi laos. Ehkki viinapoodidel ja skandaaliga pankrotti läinud viinavabrikul on sarnased nimed, kinnitas Elke Ohtla, et tegemist on eri äridega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles