Kolga-Jaani saab kiigega bussiootekoja

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Võidutöö köitis Kolga-Jaani rahvast kiige pärast.
Võidutöö köitis Kolga-Jaani rahvast kiige pärast. Foto: Viljandi vald

Kolga-Jaani bussiootekoja makettidest, mille on kavandanud ja valmistanud Tallinna tehnikakõrgkooli teise kursuse arhitektuuritudengid, meeldis nii rahvale kui hindamiskomisjonile kiigega ootekoda. Maketilt ellu peaks see jõudma järgmisel aastal.

Vallavanem Alar Karu ütles, et pärast pikka põhjalikku vaidlust sai valitud bussiootepaviljon, millel on mitu funktsiooni. "Ühes osas saavad noored olla ka niisama: pingil istuda, kiikuda ja suhelda," rääkis ta. "Sinna võib panna kas või raamatud seinale. Kui praegu on paviljoni ees tühi kõle asfaltplats, siis see projekt lahendab selle probleemi. Paviljoni ette on tehtud hubane pink, kus inimesed saavad oodata kas autot tööleminekuks või lihtsalt teineteisega suhelda."

Võidutööga konkureeris tugevalt teise koha saanud projekt, mis oli väga uuenduslik ja julge. "Nende kahe variandi vahel oli raske valida," nentis vallavanem.

Tudengite juhendaja Ralf Tamm märkis, et võidutöö täidaks mitut ülesannet. "Seal saab oodata bussi, olla väljas, veeta aega – see on hubane," lausus ta.

Ainus puudus võib juhendaja arvates olla see, et paviljon on liiga vähe silmatorkav. Tema arvates peaks võidutööle vinti juurde keerama, et see oleks uuenduslikum. "Ei piisa sellest, et teeme koha ilusasti korda ja seal ei ole enam räämas maja. Peaks jääma mulje, et see pole enam sama maja, vaid on midagi uut. Selleks peame laskma autoritel pakkuda lahendusi. Näiteks katuseräästas on lühike või tuim, see võiks olla silmapaistvam," arutles Tamm.

Kolga-Jaani elanik Meeri Tatar jäi valikuga rahule, sest võidutöö sobib tema hinnangul praegusesse keskkonda. Õpetaja Inga Laansalu ütles, et talle meeldis selle paviljoni madal lahendus, rahvusmustrid, lapsesõbralikkus ja haljastus. "Tooksin aga mõnest teisest projektist midagi juurde, näiteks valguslahenduse, et teha see veel toredamaks," ütles Laansalu.

Esikoha ja 1000-eurose auhinna saanud töö autorid on Kärt Kaljuvee, Hanna Riin Kink ja Helena Ojabstein. Teise koha koos 500-eurose auhinnaga said Karl Evisalu ja Aleksandr Špakovsi ning kolmanda koha ja 300-eurose auhinna Liilia Ehrlich ja Karl Risto Edovald.

Eriauhinna koos 200-eurose preemiaga said Janar Kopli, Elisa Toonekurg ja Ingrid Nõmme ning Liilia Ehrlich ja Karl Risto Edovald.

Komisjoni kuulusid vallavanem Alar Karu, tehnikakõrgkooli õppejõud arhitekt Ralf Tamm, Kolga-Jaani piirkonnajuht Rivo Aren, Kolga-Jaani kooliõpetaja Inga Laansalu, Kolga-Jaani elanik Meeri Tatar, valla ehitusnõunik Elo Talvoja ja vallavalitsuse avalike suhete nõunik Made Laas.

Kolga-Jaani raamatukogus kahe nädala jooksul kestnud rahvahääletusel sai teise koha Kirill Tenitski ja Aleksandra Ivtsenkova julge lahendusega töö. Kolmas oli Liilia Ehrlichi ja Karl Risto Edovaldi ning neljas Karl Evisalu ja Aleksandr Špakovsi töö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles