Musta kassi kuul on Viljandis uude koju saanud 11 kassi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi varjupaigas ootas reedel kodu 11 musta kassi. Nende hulgas ka see kassipoeg, kellele nime pole veel pandud.
Viljandi varjupaigas ootas reedel kodu 11 musta kassi. Nende hulgas ka see kassipoeg, kellele nime pole veel pandud. Foto: Varjupaikade MTÜ

Kaheksa mustavalgekirjut ja kolm süsimusta kassi on praegu Eesti loomade varjupaikades kestva musta kassi kuu jooksul endale kodu leidnud. Kasse on aga ka Viljandi varjupaigas veel tublisti.

Varjupaikade mittetulundusühingu käes olevast kuuest Eesti varjupaigast on ühingu üldjuhi Triinu Priksi sõnul poole kuu jooksul sümboolse loovutustasu eest uude koju pääsenud 40 musta kassi. Ootel on aga veel kokku ligi 170 looma ning valik suureneb paraku iga päevaga.

Priksi sõnul on musta kassi kuu toonud varjupaikadesse suure hulga huvilisi.

Kampaania keskendub mustadele kassidele, sest neil on teistest keerulisem uut kodu leida ja nende varjupaigas viibimise aeg venib sageli väga pikaks. Musta kassi kuul pakuvad Varjupaikade varjupaigad võimalust võtta must kass tavapärase 35-eurose loovutustasu asemel sümboolse ühe euroga.

Musta kassi kuud peetakse varjupaikades seitsmendat korda. Kui 2018. aasta oktoobris pääses sel moel koju 52, siis mullu samal ajal juba 85 musta kassi.

Kõik loovutatavad kassid on vaktsineeritud, kiibistatud ning kui vanus võimaldab, siis ka steriliseeritud või kastreeritud. Samas soovib varjupaik alati enne loovutamist veenduda, et lemmiklooma võtmine on läbimõeldud otsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles