Viljandi kammerkoor tuli kammerkooride festivalilt tagasi esikohaga

Alice Lokk
, reporter
Copy
Viljandi kammerkoor sai laupäeval kammerkooride festivalil B-kategoorias esikoha.
Viljandi kammerkoor sai laupäeval kammerkooride festivalil B-kategoorias esikoha. Foto: Erakogu

Laupäeval Tallinnas õpetajate majas peetud 15. Eesti kammerkooride festivalil sai Viljandimaa kammerkoor B-kategoorias esimese koha.

Koori dirigent Kadi Ritsing ütles, et koor alustas konkursiks valmistumist juba aasta alguses, kuid siis tuli eriolukord vahele ja konkurss lükati sügisesse. "Nüüd oleme kooriga augusti lõpust uuesti tublisti koos harjutanud ja tulemus on käes: esimene koht B-kategoorias," rõõmustas Ritsing.

Koori esituses kõlasid konkursil Norra rahvalaulu seade "Ned I vester", Cyrillius Kreegi "Mis sa sirised, sirtuskene", Maria Kõrvitsa "Milline päev, milline öö" ja Alo Ritsingu "Talveõhtu metsas". Koori esinemisele aitasid tublisti kaasa tunnid hääleseadja Triin Ellaga, kes on Estonia teatri solist ning hääleseade ja laulu eriala õpetaja Tallinna muusikakeskkoolis.

Viljandimaa kammerkooris laulab sel hooajal 38 inimest ning ees seisavad ühisprojekt Viljandi muusikakooli orkestriga ja kevadel Alo Ritsingu autoriplaadi salvestamine. 

15. kammerkooride festivalil osales 18 koori kogu Eestist. Koore hindas viieliikmeline žürii, millesse kuulusid laulja Iris Oja, helilooja Maria Kõrvits, dirigent Ingrid Kõrvits, dirigent Lodewijk van der Ree ning dirigent ja laulja Endrik Üksvärav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles