Riivo Jõgi paneb noorte pillid kõlama ja silmad särama

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Riivo Jõgi
Riivo Jõgi Foto: Kristi Markov

Nädal tagasi Alexela kontserdimajas aasta õpetaja galal esimest korda välja antud aasta huvialaõpetaja tiitli vastu võtnud Riivo Jõgi taktikepi all musitseerib ka Viljandi noorte sümfooniaorkester. Peale Viljandi muusikakooli töötab ta aga Põlva ja Tallinna Nõmme muusikakoolis, Põlva koolis, juhatab rahvusooperi Estonia poistekoori vokaalansambleid ... Viimastel laulupidudel on ta olnud tegev helilooja ja sümfooniaorkestrite liigijuhina ning järgmisel noorte laulupeol on ta puhkpilliorkestrite liigijuht.

Ettevõtmiste loetelu tundub inimvõimete piire kompav. Riivo Jõgi ütleb aga, et koormus sõltub hooajast. Näiteks oktoober ja november olevat üsna rahulikud. Teisalt detsember oma jõulukontsertidega on kõigile muusikaga tegelevatele inimestele tavaliselt väga sündmusterohke aeg.

Aasta huvialaõpetaja elukaaslasel Kadri Niinel oli auhinnagalal mehe kõrval uhke tunne, kuigi ta on oma sõnul juba harjunud, et mehele jagatakse tunnustust mitmelt poolt ja sageli. Ta leiab, et Riivo ongi tunnustust väärt, sest kõike, mis ta ette võtab, teeb ta südamega ja kõik tema juhendatavad kollektiivid saavutavad häid tulemusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles