Koletu kolmikmõrva sooritanud ja surmanuhtluse teeninud mees küsib vabadusse (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Margus Rosenberg 1997. aasta 23. septembril mõni minut enne kohtuotsuse väljakuulutamist.
Margus Rosenberg 1997. aasta 23. septembril mõni minut enne kohtuotsuse väljakuulutamist. Foto: Elmo Riig

Mõni minut pärast seda, kui kohtunik oli kolm inimest, nende seas väikese lapse tapnud Margus Rosenbergile 1997. aasta 23. septembril välja kuulutanud surmamõistva otsuse, teatas too ajakirjanikele, et surma ta ei karda, sest on varemgi surmasuus olnud.

Viljandi kohtumajast teadaolevalt esimese ja viimasena surmamõistetuna väljunud Rosenbergi surmaotsust täide ei viidud. Enne kui järg hukkamiseni jõudis, oli Eestis surmanuhtlus kaotatud ning Rosenbergi karistus muudeti eluaegseks vangistuseks. Nüüd taotleb 59-aastane mees enda vabastamist ning kohus hakkab seda detsembris arutama.

Tegu, millega kohtumõistmise ajal 36-aastaseks saanud mees hakkama sai, oli selline, mis vapustas toona ka kriminaalpolitseinikke, ning kohtus istunud ajakirjanikel oli väga raske tapmise kirjeldusi kuulates emotsioone maha suruda. Koletud teod juhtusid 1994. aasta jõuluööl ühes Vana-Kõpu küla talus. Esmalt tappis Rosenberg 12 noahoobiga oma elukaaslase, seejärel nelja noahoobiga talu perenaise ning lõpuks vägistas ja tappis elukaaslase kaheksa-aastase tütre.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles