Kadri Allikmäe: andkem ka veganitele süüa

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Kadri Allikmäe: "Hoolimata õiguskantsleri büroo seisukohast, proovib riik siiski kontrollida veganist laste toiduvalikuid koolide ja lasteaedade kaudu ning ühiskond suhtub neisse endiselt üsna eelarvamuslikult."
Kadri Allikmäe: "Hoolimata õiguskantsleri büroo seisukohast, proovib riik siiski kontrollida veganist laste toiduvalikuid koolide ja lasteaedade kaudu ning ühiskond suhtub neisse endiselt üsna eelarvamuslikult." Foto: Elmo Riig

JANAR FILIPPOV õiguskantsleri büroost nentis 3. oktoobri Sakalas ilmunud loos «Mis juhtub siis, kui tavatoit ei sobi», et üldiselt Eesti riik vanematele toiduvalikuid ette ei kirjuta, peaasi, et toit ei kahjustaks lapse tervist ega arengut ning oleks tervislik. Olen nõus. Nii peabki olema. Ükski laps – olgu ta segatoiduline või vegan – ei tohiks kannatada toitainepuuduse käes. Aga samamoodi ei tohiks ükski laps ega ka lapsevanem oma veendumuste pärast kannatada tagakiusamise all.

Hoolimata õiguskantsleri büroo seisukohast, proovib riik siiski kontrollida veganist laste toiduvalikuid koolide ja lasteaedade kaudu ning ühiskond suhtub neisse endiselt üsna eelarvamuslikult. Samas kui Euroopa Inimõiguste Kohus kaitseb veganeid, arvates veganluse veendumuseks, mille järgijatele laieneb sarnaselt teiste veendumuste järgijatega kaitse diskrimineerimise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles