PÄEVAKOMMENTAAR. Kes vastutab, kui poliitik peksab ja ohvri peale urineerib? (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kas 2017. aastal volikogu liikmeks valitud Valter Vaha jätkab volikogu liikmena, saab praegusel juhul otsustada vaid ta ise.
Kas 2017. aastal volikogu liikmeks valitud Valter Vaha jätkab volikogu liikmena, saab praegusel juhul otsustada vaid ta ise. Foto: Elmo Riig

Selle nädala Eesti Ekspress toob ohvri vahendusel avalikkuse ette Viljandi noore poliitiku Valter Vaha vägivallatsemise üsna võikad üksikasjad. Armukolmnurgast alguse saanud juhtumi kirjelduses on peksmine varahommikusel Tallinna tänaval ning pealtnägija jutt sellest, kuidas Vaha pärast vastase tänavale langemist otsustas teo lõpetuseks tema peale urineerida.

Enam kui pool aastat hiljem otsustas juhtumit menetlenud prokurör lõpetada protsessi oportuniteediga, millest võib välja lugeda, et juhtum on aset leidnud, aga kedagi selle eest süüdi ei mõisteta.

2017. aastal 69 häälega esimest korda Viljandi linnavolikokku pääsenud, praegu 30-aastane Valter Vaha võib seega oma poliitilist karjääri jätkata. Seitse kuud on ta aga volikogu tööst eemal olnud ning pole teada, kas ta oktoobri lõpus volikogu istungil osaleb.

Kui juriidilistes küsimustes on jäme ots prokuratuuri käes ning seal langetatud otsust tahab ohvri advokaat vaidlustada, siis kes peaks kandma poliitilist vastutust? Kas Valter Vaha tohiks volikogus jätkama või kas Isamaa fraktsioon peaks Vaha välja heitma?

Lühike vastus on, et poliitiline vastutus lasub ainult Valter Vahal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles