Viljandi Õhumeister pälvis koos Õueringiga tunnustust

Margus Haav
, reporter
Copy
Foto: Liis Treimann

Parimateks eestikeelseteks ettevõttenimedeks valiti Kiiks ja Knihv, Rüüüürija, Hõimulõimed, Viljandis tegutsev Õuering ning Aegaon. Tootmisettevõtte kategoorias toodi esile osaühinguid Viljandi Õhumeister ja Mördiööbik.  

Haridus- ja teadusministeeriumi teatel oli võistluse "Ehe Eesti − Eesti ettevõttele eesti nimi" eesmärk juhtida ettevõtjate ja avalikkuse tähelepanu avaliku ruumi võõrkeelestumisele ning väärtustada eestikeelseid äri- ja ettevõttenimesid. 

Žürii esimees, keeleameti peadirektor Ilmar Tomusk nentis, et meie keelemaastik on viimastel aastatel muutunud  suures osas võõr- ja segakeelseks.

"Selle asemel, et nuriseda keeleruumi sobimatute nimede üle, soovime esile tuua ja tunnustada neid, kes on oma ettevõttele leidnud eestikeelse nime, millel on oma lugu ja mis peegeldab nii ettevõtja tegevusala kui ka austust eesti keele ja kultuuri vastu," lausud Tomusk. "Tänavune nimesaak oli rikkalik tabavate, leidlike ja mitmetähenduslike nimede poolest ning seetõttu polnud žürii töö sugugi kerge."

Laureaadid valis žürii, kuhu kuulusid esindajad emakeele seltsist, keelenõukogust, haridus- ja teadusministeeriumist ning Eesti väike- ja keskmiste ettevõtjate assotsiatsioonist. 

Teenindusettevõtte kategoorias märgiti ära MaaRuum, Prassi Lambipood, ValiHeli.ee, reisikorraldaja Rändtigu ja Wanawiisi Ehitus. Aasta uustulnuka kategoorias märgiti ära Vuht ja Kauem Kodus.   

Eelmise aasta võitjad olid Päevapoeg, Nelijakk, Vaimupuu, Künnimees ja Viljahunt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles