Purjus teismeline leiti kraavist

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Politseiauto. Pilt on illustreeriv.
Politseiauto. Pilt on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Reede õhtul ühelt peolt lahkunud purjus teismelist otsisid ligi tund aega politseinikud, tema sõbrad ja lähedased, kuni leiti ta kraavist magamas. Nooruk oli elus, aga äratamisele ei reageerinud ning kiirabi viis ta haiglasse.

Politsei jagas oma Facebooki lehel juhtumit, mis oli alguse saanud reede hilisõhtul Viljandimaal mureliku ema kõnest häirekeskusesse. Nimelt oli tema laps noorte koosviibimiselt teistele teatamata lahkunud ja keegi ei teadnud, kus ta viibida võiks. Politsei ei avaldanud, millises maakonna osas juhtum aset leidis.

Sel ajal, kui patrull sündmuskohale kiirustas, tuli teave, et alaealine oli varem tarbinud alkoholi. Koht oli talle võõras ning läheduses oli veekogu.

Vanemad püüdsid tulutult helistada lapse telefonil ning kadunud sõpra asus otsima ka peol viibinud seltskond. Kellelgi polnud aga aimu, kuhu nooruk võis minna.

Politsei juhtimiskeskus positsioneeris kadunud nooruki telefoni ja tänu sellele leiti ta kraavist magamas 45 minutit pärast ema tehtud kõnet häirekeskusesse. Nooruk hingas, aga oli teadvuseta ega reageerinud äratamisele. Kiirabi toimetas ta haiglasse.

Esmaspäevaks oli teada, et lool oli õnnelik lõpp. Noorsoopolitsenik vestles telefonitsi nooruki emaga ning sai teada, et noorukiga oli kõik hästi. Ta oli politsei teatel küll juhtunust kohkunud, kuid igati tervise juures.

"See oli kohutav läbielamine, kuid õnneks on tänaseks meiega kõik hästi," ütles nooruki ema politsei vahendusel avalikkusele.

Lapsevanema sõnul tuleks julgustada last olema aus. Tema sõnul oli tal lapsega kokkulepe, et peol viibides peab too endast iga tunni aja tagant märku andma. «Usaldasin teda ja arvasin, et ta alkoholi ei tarbi, sest varem ta ei ole seda teinud,» rääkis ema. «Õnneks märgati tema kadumist kiiresti ja leiti kontaktid, kuidas lähedastega ühendust saada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles