Farištamo Eller: meid ähvardab viljakate muldade põud

Farištamo Eller
, keskkonnaaktivist, muusikaõpetaja
Copy
Farišamo Eller: "Toidujäätmed tuleb sortida eraldi, et need oleks võimalik viia kompostimisjaama, kus need saavad uuesti mullaks."
Farišamo Eller: "Toidujäätmed tuleb sortida eraldi, et need oleks võimalik viia kompostimisjaama, kus need saavad uuesti mullaks." Foto: Wk1003mike

ET KÕIK AUSALT ära rääkida, pean alustama sellest, et kui ma veel Kehras elasin, oli seal ülimugav toidujäätmeid eraldi sortida, sest need sai panna oma kortermaja juurde biolagunevate jäätmete konteinerisse. Pidid vaid valima, kas poetad need kasti läbipaistvas plastkotis, biolagunevas kotis või kallad need sinna otse ämbrist. Meie pere jäi lõpuks viimase variandi juurde.

Elades nüüd Viljandis, olen juba pikemat aega mõelnud, kuidas pole siin ikka veel korraldatud biolagunevate jäätmete kogumist. Meeldetuletuseks: biolagunevad jäätmed on toidujäätmed. Kohtkogumine tähendab seda, et nii nagu prügifirma viib tasu eest ära meie majapidamises tekkiva olmeprügi, viib auto ära ka biolagunevad jäätmed. Et biojäätmed on ressurss, on see teenus enamasti tarbijatele tasuta. Eri jäätmeliikide kohtkogumise korraldab omavalitsus selleks, et kodanikel oleks lihtne sorditud jäätmeid ära anda ja järjest suurem osa jäätmetest jõuaks ringlusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles