Viljandi tunnustab aasta õpetajaid

Üllar Priks
, reporter
Copy
Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavalitsus kinnitas esmaspäevasel istungil linna aasta õpetaja 2020 aunimetuse laureaadid. Aasta õpetaja on Viljandi Jakobsoni kooli õpetaja Kristi Potter, aasta noor õpetaja on Ksenia Borovichuk, kes töötab Krõllipesa lasteaias, teenekas õpetaja on Viljandi spordikooli treener Aarne Kõiv ja aasta haridusasutuse juht on Paalalinna kooli direktor Aavo Palo.

Linnavalitsuse pressiteates on kirjas, et Kristi Potter on professionaalne õpetaja, kes pakub lisaõpet tugevamatele õpilastele ja toetab tulemuslikult hariduslike erivajadustega õppijaid. Tema juhendada on neli inglise keeles individuaalse õppekavaga õppijat. Ta osales programmis  "Erasmus+" Iirimaal Dublinis seminaril "The Language Exchange: Use European mobility projects to ignite the spark to speak". Osalemise eesmärk oli liita Jakobsoni kooli õpilased ja õpetajad rahvusvahelistesse projektidesse 2020/21. õppeaastal. Kristi Potter rikastab Jakobsoni kooli õppekava erikursuste õpetamisega, tänavu oli selleks "Briti kultuurilugu". 

Ksenia Borovichuk on uuenduslik, tugev IKT- ja rühmameeskonna juht. Ta praktiseerib projektõpet ning peab oluliseks laste digipädevuste omandamist. Tema tegevusi kiidavad nii oma maja kolleegid kui ka külalisõpetajad. Lisaks osaleb ta projektide kirjutamises ning projektitegevuste elluviimises.

Aarne Kõiv on olnud maadlusspordi juures 60 aastat, sellest kümme aastat tegevsportlasena ning 1968. aastast treenerina Viljandimaal ja 1994. aastast Viljandi spordikoolis. Aarne Kõivu õpilased on võitnud Eesti täiskasvanute meistrivõistlustelt 79 kuldmedalit ja noorte meistrivõistlustelt 105  kuldmedalit. 2004. aastal andis Eesti Vabariigi president Aarne Kõivule teenete eest maadluse edendamises Punase Risti V klassi aumärgi. Ta on oma töös pühendunud, tema elutöö on maadlusspordi edendamine Viljandimaal. 

Aavo Palo on koolielu vedur, kes oma süsteemse lähenemise ning järjekindlusega viib ellu haridusasutuse arenguga seonduvaid plaane. Viimased aastad on direktor suutnud efektiivselt juhtida Paalalinna kooli kapitaalsest ümberehitusest tulenevaid protsesse: koolimaja tühjakskolimine, ettevalmistused asenduspindadel kooli pidamiseks, taas uue kooli sisseseadmine. Aavo Palo on direktorina suutnud õpetajad ühendada edukalt toimivaks meeskonnaks. Iga tema  tegevus läbib sõela, kuidas või millist mõju mingi otsus avaldab õpilasele ja tema heaolule koolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles