Covid-19 ⟩ Viljandimaale ööpäevaga nakatunuid ei lisandunud

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandimaale ööpäevaga uusi nakatunuid ei lisandunud.
Viljandimaale ööpäevaga uusi nakatunuid ei lisandunud. Foto: Marko Saarm

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1238 haigust COVID-19 põhjustava uue koroonaviiruse esmast proovi, millest 30 tulemus osutus positiivseks. Viljandimaale teadaolevalt uusi nakatunuid ei lisandunud ning terviseameti ametlike andmete kohaselt on siin tuvastatud 38 nakatumisjuhtu, neist kaheksa viimase kahe nädala jooksul.

Rahvastikuregistri andmetel lisandus enim nakatunuid Ida-Virumaale – 13. Harjumaale lisandus 11 ning Tartumaale kaks uut juhtu. Jõgevamaal, Võrumaal ja Raplamaal on üks nakatunu juures. Ühel positiivse proovi andnul polnud rahvastikuregistris elukohta märgitud. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalasega.

Viimase 14 päeva nakatumiskordaja on 51,62.

Kuidas peatada koroonaviiruse levik?

Kõige efektiivsem meede nakkuse vältimiseks on distantsi hoidmine.

Rahvarohketes kohtades ja eriti ruumis, kus ei ole võimalik teiste inimestega distantsi hoida, on soovitav kanda ka maski.

Kinniseid rahvarohkeid kohti tuleks võimaluse korral vältida.

Järgida tuleb kätehügieeni ehk teisisõnu: käsi tuleb pesta tihti.

Kätepesuks tuleb kasutada sooja vett ja seepi, avalikes kohtades alkoholipõhist käte desinfitseerimise vahendit.

Aevastades või köhides tuleb oma suu ja nina katta ühekordse salvrätiga. Kasutatud salvrätt tuleb kohe visata prügikasti ja seejärel käed puhastada. Salvrätiku puudumise korral kasuta oma varrukat (küünarvarre osa), mitte paljast kätt.

Haigena tuleb püsida kodus, seda ka kergete sümptomitega.

Mis tahes haigussümptomite puhul tuleb kahtlustada koroonaviirust ja helistada oma perearstile.

Laadi Google Play või App Store’i kaudu oma telefoni mobiilirakendus HOIA, mis teavitab sind, kui oled olnud lähikontaktis koroonaviiruse kandjaga. Samuti saad nii anonüümselt teavitada teisi kasutajaid enda haigestumisest. Rakenduse kasutajate telefonid vahetavad omavahel anonüümseid koode ning riik, rakenduse tootja ega telefoni tootja ei saa teada, kes kellega lähikontaktis oli. Loe lisa www.hoia.me

Allikas: terviseamet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles