Päeva foto Jäätmete mahapanek keelatud!

Copy
Viljandis Koidu tänava parklas üleajav konteiner ei tekita just ülevat tunnet.
Viljandis Koidu tänava parklas üleajav konteiner ei tekita just ülevat tunnet. Foto: Marko Saarm

4. oktoobril on juba 1931. aastast tähistatud ülemaailmset loomade ja loomakaitsepäeva, et tõmmata tähelepanu loomade olukorrale ja heaolule maailmas. Kahtlemata on tänase vihmase ilmaga mõnus oma kass sülle võtta ja talle selgitada, kui tähtis ta teile on, või teha annetus mõnele loomade varjupaigale, ent paraku jääb kõigest sellest väheks, kui me ei pööra tähelepanu keskkonnale, kus me ise elame. Kas poleks ometi tagumine aeg prügi sortimine, keskkonnateadlikkus ja prügikäitlus Viljandis viia eeskujulikule tasemele, nii et sellised vaatepildid pole enam igapäevased?

Muidu väga kultuurne, ilus, haridust ja haritust hindav folgipealinn Viljandi kipub selles küsimuses teiste sabas sörkima. Võimalused jäätmete sortimiseks on üsna kasinad, biojäätmeid pole kuhugi viia ja olemasolevaid pakendikonteinereid tuleb tikutulega mööda linna tagasi otsida. Mõnes mõttes on täiesti arusaadav, et kui sa oled juba selle üles leidnud ning see on juba triiki täis, jääb kott sinna konteineri kõrvale vedelema keelust hoolimata. Aga millestki aru saamine ei tähenda, et seda tuleks heaks kiita.

Konteinerite tühjendajatel pole ka kohustust mahuti kõrval olevaid kile- ja prügikotte ning muid jäätmeid kokku korjata ning selleks tuleb Viljandi linnavalitsusel tellida lisavedu, mille kulud katab muidugi maksumaksja. Ebaseaduslikult tegutsevatest prügistajatest saab tegelikult ka teada anda. Helistada võib näiteks prügikonteineritel oleval telefoninumbril või Viljandi linnavalitsuse keskkonnaspetsialistile Villem Kuttile. Lisaks on Viljandi kodulehel võimalik täita vorm "Teavita probleemist".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles