Loomakaitse selts valib aasta kõige loomasõbralikumat ja -vaenulikumat tegu

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Loomakaitse selts valib aasta loomasõbralikumat ja -vaenulikumat tegu juba 20. korda.
Loomakaitse selts valib aasta loomasõbralikumat ja -vaenulikumat tegu juba 20. korda. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

4. oktoobril on ülemaailme loomakaitsepäev. Selle tähistamiseks korraldab Eesti loomakaitse selts (ELS) 20. aastat kõige loomasõbralikuma ja loomavaenulikuma teo valimist. Hääletada saab terve oktoobri jooksul.

Novembris kuulutab loomakaitse selts hääletuse tulemuste põhjal välja kaks kõige enam hääli saanud tegu: aasta kõige loomasõbralikum ja kõige vaenulikuma tegu.

Aasta kõige loomasõbralikuma teo kategoorias on kolm kandidaati: politsei- ja piirivalveameti ning päästeameti tubli töö hädas loomade aitamisel, riigikogu liikme Andrei Korobeiniku algatus muuta loomakaitseseadust ja maanteeameti tegevus, mis on aidanud kaasa metsloomade turvalisuse tagamisele.

"Politseinikud ja päästjad on sellel aastal, tegelikult juba varemgi, jäänud silma äärmiselt hooliva käitumisega loomade suhtes. Nad märkavad neid, kes on hädas ja aitavad," on kirjas loomakaitse seltsi kodulehel.

Korobeiniku kohta märgib loomakaitse selts, et tänavu suvel küsis Andrei Korobeinik oma sotsiaalmeedia lehel inimestelt, milliseid muudatusi vajab loomakaitseseadus, ja kogus ka organisatsioonide ettepanekud. Eelnõu on plaanitud esitada riigikogule sel sügisel.

Kolmandaks on selts nomineerinud maanteeameti tegevused, mis on aidanud kaasa metsloomade turvalisuse tagamisele. Maanteeamet on sellel aastal võtnud sõna metsloomade teeületuste teemal ja juhtinud tähelepanu sellega seotud probleemidele. Kevadel alustas amet kampaaniat "Mõnikord on parim suhe kaugsuhe", mille eesmärk on juhtida liiklejate tähelepanu sellele, mida teel olles jälgida ning kuidas teha kõik endast olenev, et kokkupõrget ulukiga vältida.

Loomavaenuliku teo kandidaadid on sel aastal juhtum Hiiumaal, kus vallaametnik tappis haamriga noore rebase, Paides siiliga jalgpalli mänginud ja looma sellega tapnud noored ning Haapsalus kassi uputada püüdnud ja ta seejärel haamriga surnuks peksnud mees.

Mõlema kategooria kandidaatide kohta saab täpsemalt lugeda ja hääletada siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles