Aasta õpetaja gala ⟩ Aasta haridusteo laureaat on Cleveroni akadeemia

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Foto: Elmo Riig

Laupäeva õhtul kuulutati aasta õpetaja galal "Eestimaa õpib ja tänab" välja aasta õpetaja laureaadid 12 kategoorias, lisaks elutöö preemia saajad. Konkursile esitati tänavu rekordiliselt, 2051 kandidaati, kelle seast komisjonid valisid igas kategoorias kolm nominenti. Aasta haridusteo kategoorias võitis Cleveroni akadeemia, aasta huviõpetaja kategoorias võitis Viljandi muusikakooli noorte sümfooniaorkestri dirigent Riivo Jõgi.

Viljandimaalt oli Cleveroni akadeemia nomineeritud aasta haridusteo kategoorias töökohapõhise kõrgharidusõppe käivitamine eest. Cleveroni akadeemia, mis pakub rakenduskõrgharidusõpet robootikatarkvara arendamise erialal, arendati välja koos ettevõtluskõrgkooliga Mainor ning pakub võimalust omandada haridust töötamise kõrvalt.

"Cleveroni akadeemia on hea näide sellest, kuidas ettevõtlus ja haridus teevad koostööd, et koolitada tipptasemel kõrgharidusega noori, kes lõpetamisel on juba kursis sellega, milliseid tehnoloogiaid maailma tipptasemel ettevõtetes kasutatakse," ütles ettevõtluskõrgkooli Mainor õppeprorektor Ly Hõbe haridusministeeriumile. "Akadeemia loob tugeva baasi tulevastele tootearendajatele, kes aitaksid luua Eesti ettevõtetele ja kogu ettevõtlusele uuenduslike lahendustega lisandväärtust."

Aasta huvialaõpetaja kategoorias võitis Riivo Jõgi. Ta on õpetaja ja professionaalne muusik, kes töötab kolmes Eesti muusikakoolis ja ühes üldhariduskoolis, Viljandi muusikakoolis juhendab ta noorte sümfooniaorkestrit.

Lisaks töötab Jõgi Põlva muusikakoolis keelpilliorkestri dirigendi, klaveri- ja lauluõpetajana ning Nõmme muusikakoolis sümfooniaorkestri dirigendina. Veel on ta Eesti noorte puhkpilliorkestri peadirigent ning juhendab rahvusooperi Estonia poistekoori juures meeskvintetti ja poistesekstetti. Lisaks töötab Jõgi politsei- ja piirivalveameti puhkpilliorkestri juures ning muusikaõpetajana Põlva koolis.

Riivo Jõgi, Viljandi muusikakooli noorte sümfooniaorkestri dirigent
Riivo Jõgi, Viljandi muusikakooli noorte sümfooniaorkestri dirigent Foto: Haridusministeerium

Tänavuse aasta õpetaja gala nominentide sekka jõudis ka Viljandi kutseõppekeskuse viipekeeletõlk Inga Kaare, kes oli nomineeritud aasta hariduse sõbra kategoorias. Kaare esitasid kandidaadiks kolleegid.

"Inga on väga pühendunud viipekeeletõlk, aktiivne nii kooli kui Eesti tasandil," kinnitas kutseõppekeskuse huvijuht Marge Hein Sakalale.

Inga Kaare, Viljandi kutseõppekeskuse viipekeeletõlk
Inga Kaare, Viljandi kutseõppekeskuse viipekeeletõlk Foto: Haridusministeerium

Aasta õpetaja gala eesmärk on tõsta esile õpetajaid ja haridustöötajaid, kelle töö ja isiklik eeskuju on oluliselt kaasa aidanud laste ja noorte kujunemisele mitmekülgselt arenenud isiksusteks ning kes on pälvinud õpilaste, lapsevanemate, kolleegide ja üldsuse lugupidamise.

Kõikidele laureaatidele kingiti juba tuntuks saanud Joosepi kuju. Ürituse eestvedajad on haridus- ja teadusministeerium ning Eesti haridustöötajate liit. Aasta õpetaja galat korraldati kaheksandat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles