Saab osaleda suurel linnuvaatlusel

Sakala
Copy
Vanarahvas arvas, et pihlapuu vilju sööma tulnud linnud korjavad tõved puult ja kannavad ära. Täna ja homme võib marju himustavad linnud teaduse heaks kirja panna.
Vanarahvas arvas, et pihlapuu vilju sööma tulnud linnud korjavad tõved puult ja kannavad ära. Täna ja homme võib marju himustavad linnud teaduse heaks kirja panna. Foto: Margus Ansu

Ornitoloogiaühing kutsub loodushuvilisi sel laupäeval ja pühapäeval, 3. ja 4. oktoobril vaatlema rändlinde ja oma vaatlustest teada andma. Rändlinde võib vaadelda ühel või mõlemal päeval nii oma kodu ümbruses kui ka pikematel retkedel. Kirja tuleb panna nähtud ja kuuldud linnuliigid, iga liigi arvukus, vaatluse tegemise aeg, täpne vaatluskoht ja vaatlejad.

Andmed palutakse sisestada kokkuvõtte tegemiseks 4. oktoobril kella 16-ks rakenduse Legulus kaudu või otse andmehalduse keskkonda PlutoF, kust need jõuavad portaali eElurikkus. Algajatel soovitab ornitoloogiaühing kasutada andmete edastamiseks rakendust Legulus. Lähemat õpetust selle kasutamise kohta saab ornitoloogiaühingu kodulehelt.

Rahvusvahelisi linnuvaatluspäevi "EuroBirdwatch" korraldab BirdLife International 1993. aastast. Vaatluspäevadega juhitakse inimeste tähelepanu rändlindudele, nende elupaikadele ja vajadustele rände ajal. Tänavu võtavad vaatluspäevadest osa 35 Euroopa ja Kesk-Aasia riigi elanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles