Viljandimaale lisandus üks koroonaviirusesse nakatunu

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandi koroonaviiruse testimispunkt turuplatsil, kuhu pääseb perearsti saatekirjaga.
Viljandi koroonaviiruse testimispunkt turuplatsil, kuhu pääseb perearsti saatekirjaga. Foto: Marko Saarm

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2038 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest 57 tulemus osutus positiivseks. Üks nakatunu lisandus ka Viljandimaale. Tänaseks on terviseameti koroonakaardi järgi Viljandimaal avastatud 37 positiivset juhtu.

"Viljandimaa nakatunu elab Harjumaal ning temaga suhtlemine läheb üle põhja regionaalosakonnale. Ülejäänud lõuna regionaalosakondade tänaste haigusjuhtude asjaolud on täpsustamisel," teatas terviseameti kommunikatsioonijuht Simmo Saar.

Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviiruse tõttu rohkem kui 400 inimest, kellest 60 on haigestunud. Lõuna-Eestis on üks, Võru töökoha kolle, millega on seotud 23 haigestumist.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid proove Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 43 inimesel. Ida-Virumaale lisandus viis ning Saaremaale neli uut juhtu. Lääne-, Põlva-, Rapla- ja Viljandimaale lisandus üks uus koroonaviirusesse nakatumine. Ühel positiivse proovi andnud inimesel polnud rahvastikuregistris elukohta märgitud. Tavaliselt on sellisel juhul tegemist välismaalasega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 52,22.

Eestis on võimalik saatekirjaga koroonaviiruse ninaneelu proovi anda 18 punktis, millest kolm asuvad sadamas ja lennujaamas ning on mõeldud Eestisse saabujatele.

Eestis on kokku tehtud ligi 218 000 esmast proovi, nendest 3507 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles