Kalender ⟩ Maakondlik joonistusvõistlus «Mina märkan» ootab taas laste töid

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Joonistusvõistluse «Mina märkan» parimad tööd hakkavad ilmestama Sakala kalendrit.
Joonistusvõistluse «Mina märkan» parimad tööd hakkavad ilmestama Sakala kalendrit. Foto: Postimees Grupp

Sakala korraldab taas suurt maakondliku eelkooliealiste laste joonistusvõistlust «Mina märkan», mille eesmärgid on laste loovuse arendamine ja muidugi ka see, et täiskasvanud õpiksid elu nägema täiesti uute põnevate nurkade alt. Mida märkavad väikesed terased silmad, mida meie üldse ei näe?

Joonistamiseks on ette antud 14 teemat. Kõik konkursile esitatavad tööd avaldatakse Sakala digilehes galeriina ja igal teemal valib Sakala koos partneritega välja parima töö, mis avaldatakse aasta lõpul ilmuvas kalendris. Kalender jõuab kõigi Sakala tellijateni ja pannakse 18. detsembril koos lehega postkasti.

Kes saavad osaleda?

Konkursil on oodatud osalema kõik Viljandimaa eelkooliealised lapsed. Lisaks lasteaialastele saavad võistlusel osaleda kodused lapsed ja seda isegi siis, kui nad on oma lasteaia vahendusel töid juba esitanud. Kuid väike piirang siiski on: iga laps saab ühel teemal esitada ainult ühe töö.

Töid saab esitada kõigil teemadel, nii et iga laps saab soovi korral joonistada 14 pilti.

Iga lasteaed saab konkursile esitada kuni kümme joonistust ühe teema kohta. Tublimad ja joonistamishimulisemate lastega lasteaiad saavad seega kokku esitada kõige rohkem 140 joonistust. Joonistuste valiku palume teha lasteaial endal.

Mis ajaks joonistusi oodatakse?

Võistlus kestab 16. oktoobrini, mil võtame vastu veel viimased joonistused. Kui saadate meile joonistused postiga, arvestame 16. oktoobri postitempliga töid.

Joonistused palume lapsevanematel ja lasteaedade esindajatel tuua Sakala toimetusse aadressil Tartu tänav 8, 71020 Viljandi. Palun lisage joonistustele ka märgusõna «Mina märkan».

Joonistuse tagumisele poolele peab kindlasti olema lisatud lapse nimi, vanus ja lapsevanema, hooldaja või õpetaja nimi allkirjaga ning muidugi ka töö pealkiri. Kindlasti pange kirja kontaktandmed: kodune aadress ja telefoninumber. Võidutöö joonistajatele saadame nimelt kutse tänuüritusel osalemiseks postiga koju. Kui töö laekub lasteaia kaudu, tuleb lisada lasteaia, rühma ja õpetaja nimi.

Soovi korral võib juurde panna lühikese selgituse pildil kujutatu paremaks mõistmiseks.

Millega joonistada?

Et arendada laste leidlikkust, ei ole joonistusvahendite valikus mingeid piiranguid. Võib kasutada vildikaid, värvipliiatseid, guašše, akvarelle ja rasvakriite või markereid – kõike, millega paberile jooni vedada saab. Tähtis on, et pilt oleks joonistus, mitte liimitud või muul moel kokku sobitatud kollaaž.

Et vahvamad tööd jõuavad kalendrisse, peab joonistus olema laiupidi (horisontaalis) ja A4 formaadis.

Täpsemaid tingimusi saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles