Kesklinna ehitus ⟩ Viljandi magistraalil jätkab tööd Tallinna Teed

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandi linnapea Madis Timpson allkirjastas kolmapäeval Vaksali tänava ehituslepingu.
Viljandi linnapea Madis Timpson allkirjastas kolmapäeval Vaksali tänava ehituslepingu. Foto: Viljandi linnavalitsus

Viljandi linnavalitsus andis teada, et sõlmis Tallinna Teede aktsiaseltsiga kolmapäeval lepingu Vaksali tänava rekonstrueerimiseks Hariduse ja Köstri tänava vahelisel lõigul.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul oli Vaksali tänava ehitus kuni Köstri tänavani plaanis juba kesklinna rekonstrueerimise alguses, kuid esialgu selleks raha ei saadud. Tänu valitsuse antud investeeringutoetusele võib kogu linna läbiv liiklustelg Uuest tänavast Pärnu maanteeni saada renoveeritud järgmiseks sügiseks. "Uue tänava rekonstrueerimiseks käivad praegu ettevalmistused. Kui see tänav tuleval aastal korda saab, võib ühest linna otsast teise sõita mööda tänapäevaseid tänavaid," ütles Timpson.

Vaksali tänava teeb Hariduse ja Köstri tänava vahelises lõigus korda riigihanke võitnud Tallinna Teede aktsiaselts, kes on ka juba käiva Vabaduse platsi ja kesklinna tänavate rekonstrueerimise peatöövõtja.

Ettevõtte juhatuse esimees Jüri Läll ütles, et seekordse töö muudavad keerukaks maa-alused kommunikatsioonid. "Vähem on klassikalist tee-ehitust ehk seda poolt, mis tulevikus linnakodaniku silma paitama hakkab," lisas ta.

Ehitustööde maksumus koos käibemaksuga on 940 192 eurot. Partner on aktsiaselts Viljandi Veevärk. Tööd alustatakse sel sügisel ja valmis peab ehitus olema tuleva aasta maiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles