Estonial tütre kaotanud viljandlane: mis hauarahust me siin räägime! (1)

Margus Haav
, reporter
Copy
Ants Haas käib tihti Estonia laevahuku mälestusmärgi juures ümbrust korrastamas ja lilli toomas, et mälestada oma tütart Annelit.  
Ants Haas käib tihti Estonia laevahuku mälestusmärgi juures ümbrust korrastamas ja lilli toomas, et mälestada oma tütart Annelit.  Foto: Tiina Sarv

Saatuslikul septembrihommikul 26 aasta eest ei suutnud viljandlane Ants Haas uudiseid kuidagi uskuda. See ei saa ju õige olla. Nii suured ja võimsad laevad ei saa ometi uppuda. 

Ants Haas kaotas Estonia laevaõnnetuses tütar Anneli. Anneli hukkus koos oma peigmehe Janek Tammega. Saatuslikuks saanud reis oli preemia hea töö eest, Anneli sai osta poole hinnaga piletid Stockholmi ja tagasi. Loomulikult läks kaasa ka Janek, kellega olid pulmaplaanid tehtud ja ühine tulevik kavandatud.

Ants Haas, millise tundega jälgite värskeid uudiseid Estonia laevahukust?

Mul on kogu aeg oma seisukoht olnud. Kui midagi ajama hakata, siis juba lõpuni välja. Mis juhtus, kuidas juhtus, raske öelda, aga senised versioonid lihtsalt ei klapi. Kõik valitsused on hämanud. Ma ei ole oma eluaja jooksul kohanud ühtegi katastroofi, mille jälgi hakatakse kohe kinni mätsima ja tsemendiga katma. Mida on varjata? Miks ei võiks pilt selge olla? 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles