Põhja-Sakala vallavanem tunnustas parimat väikeettevõtet

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Põhja-Sakala vallavanem Jaanus Rahula andis esmaspäeval Kookla Seemnekeskuse personalile auhinna kätte.
Põhja-Sakala vallavanem Jaanus Rahula andis esmaspäeval Kookla Seemnekeskuse personalile auhinna kätte. Foto: Põhja-Sakala Vallavalitsus

Põhja-Sakala vald andis tänavu kahe ettevõtlusauhinna asemel välja ühe, sest suurte ettevõtete kategoorias ei esitatud žüriile ühtegi kandidaati. Väike-ettevõtjate seas valiti juba aprillis parimaks osaühing Kookla Seemnekeskus ning auhind anti ettevõttele kätte esmaspäeval.

Kookla Seemnekeskuse esitajad kirjutasid oma põhenduses, et osaühing on tegutsenud 17 aastat ning sellest on paisunud Eesti üks suuremaid ja eesrindlikumaid teraviljaseemnekasvatajaid. Ettevõttes on kuus töötajat, kelle keskmine brutopalk küündis eelmise aasta neljandas kvartalis üle 3300 euro.

Põhja-Sakala vallavalitsuse teatel on Kookla Seemnekeskuse tegevus Vastemõisas asuvate tootmishoonete korrastamisel mõjutanud oluliselt Vastemõisa küla elukeskkonda ja inimeste heaolu ning ettevõtte juhatuse liikmed Neeme ja Agra Univer osalevad aktiivselt Vastemõisa piirkonna kogukondlikes ettevõtmistes.

Komisjon tegi otsuse Kookla Seemnekeskusele auhind anda juba aprillis, kuid koroona-aasta tehtud korrektiivide tõttu jõudis auhind saajateni alles esmaspäeval. Vallavanem Jaanus Rahula sõnul oli algul kavas auhind üle anda reedel Suure-Jaanis peetud maal elamise päeva konverentsil, kuid et sel päeval oli väga ilus ilm, oli kogu Kookla Seemnekeskuse kollektiiv tööga ametis.

Esmaspäeval sõitis vallavalitsuse esinduse Vastemõisa ise kohale. Kogu kollektiiv kutsuti kokku ning auhind anti üle. Neeme Univer tunnistas, et just oma tööpaigas ja töötajate keskel tunnebki ta tunnustust vastu võttes end kõige paremini.

Kui statuudi järgi peaks vald igal aastal välja andma ka suure ettevõtte preemia, mis on ette nähtud rohkem kui kümne töötajaga ettevõttele, siis tänavu ei esitatud žüriile ühtegi kandidaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles