Toitumisterapeut: meie menüüs on liiga palju liha ja liiga vähe kala

Copy
Kala peaks sööma kolm korda nädalas. Kõige parem on seda küpsetada ahjus või aurutada.
Kala peaks sööma kolm korda nädalas. Kõige parem on seda küpsetada ahjus või aurutada. Foto: Shutterstock

Kiire elutempo juures kipub ikka ja jälle ununema, kui tähtis on süüa mitmekesist ja täisväärtuslikku toitu ning juua piisavalt vett.

Üle kümne aasta inimesi nõustanud toitumisterapeut Triin Muiste tuletas meelde, et meie igapäevamenüüsse peaksid kuuluma kõik põhitoitaineid – valgud, rasvad ja süsivesikud. Nagu ta nentis, peaks menüüs kõige rohkem, 50–60 protsenti, olema süsivesikuid, sest need on organismi põhiline energiaallikas. Rasvu peaks seal olema 25–35 ning valke 10–20 protsenti.

Tagasi üles