Vana maja uus kuub saab peagi valmis

Margus Haav
, reporter
Copy
Tellingud on Viljandi muuseumi ümbert küll kadunud, kuid fassaadiremondi lõplikuks valmimiseks kulub veel veidi aega.
Tellingud on Viljandi muuseumi ümbert küll kadunud, kuid fassaadiremondi lõplikuks valmimiseks kulub veel veidi aega. Foto: Elmo Riig

Viljandi muuseumi fassaadi remont peaks järgmisel kuul valmis saama. Kultuuriministeerium andis selleks pisut rohkem kui  85 000 eurot.

"Tegemisel on sokliaknad, teisipäeval tõstetakse paika uks ja hoovi peal ootab veel varikatus," ütles muuseumi direktor Jaak Pihlak. "Kui kõik hästi läheb, on töö oktoobri keskpaigaks valmis.  Pilt on juba praegu hoopis teine ja see on muidugi ütlemata tore. Üks väärikas hoone on saanud jälle uue vana ilme."

Muuseumi fassaad nägi aastaid kaunikesti vilets välja. Omal ajal apteegiks ehitatud maja on üks vanemaid Viljandi kivihooneid ja kerkis pärast põhjasõda. Maja on suures osas säilitanud oma kubatuuri ja väljanägemise, kui välja arvata mansardkorrus, mis on hiljem peale ehitatud. Hoone sai valmis 1780. aastal. Milline fassaadikate algul välja nägi, pole teada. Pihlaku sõnul on võimalik seegi variant, et müüridel polnud üldse krohvi peal.

Direktor lisas, et ootel on järgmisi töid, mis oleks vaja kindlasti ära teha, näiteks fondihoidla kaugküttele viimine ja soojustamine. "Tahaks väga loota, et ehk järgmisel aastal avaneb võimalus. Fondihoidlat sai viimati remonditud üheksakümnendate aastate esimesel poolel."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles