Väärikate ülikooli loengud jäävad sügissemestril ära

Margus Haav
, reporter
Copy
Mullu oli väärikate ülikooli vastu huvi nii suur, et Viljandi kultuurikadeemia auditoorium jäi kitsaks ning tuli kolida Sakala keskusesse. Tänavu sügisel jäävad sellised loengud ära. 
 
Mullu oli väärikate ülikooli vastu huvi nii suur, et Viljandi kultuurikadeemia auditoorium jäi kitsaks ning tuli kolida Sakala keskusesse. Tänavu sügisel jäävad sellised loengud ära.   Foto: Elmo Riig

Soovides kaitsta väärikate ülikoolis osalejaid koroonaviirusega nakatumise eest, on Tartu ülikool otsustanud sel sügissemestril väärikate ülikooli rahvarohked loengud ära jätta. Selle asemel saab vaadata videoloenguid ning osaleda väikestele rühmadele mõeldud koolitustel ja õpitubades. Viljandis oli ennast uueks õppeaastaks registreerinud 163 huvilist. 

"Poole aasta plaanid olid juba valmis, ruumid tellitud, lektoritega kokku lepitud, kuulutused tehtud," ütles Viljandi väärikate ülikooli eestvedaja Piret Aus. "Septembris me viiruse pealetungi tõttu alustada ei tohtinud ning nüüd siis selgus, et üle Eesti ei alusta väärikate ülikoolid sellel semestril ja plaanitud mahus. Suuri kogunemisi me Sakala keskuses teha ei saa, meie riskirühm on meile kõige kallim vara."

Õppeprorektor Aune Valk nentis, et loengute ärajäämine võib paljusid õppijaid kurvastada, sest tagasiside järgi hindavad väärikad lisaks uute teadmiste ja oskuste omandamisele võimalust kodust välja tulla ja suhelda. "See otsus on aga langetatud vastutustundlikult, mõeldes väärikas eas õppijate tervisele," sõnas Valk. "Pakume väärikatele sügissemestril videoloenguid ja korraldame digioskuste arendamise koolitusi väikestes rühmades." 

Lisaks digioskuste koolitustele on plaanis teha õpitubasid ja keelekursusi väikestes rühmades.  

"See on värske uudis ja Viljandis ei ole me veel jõudnud uues olukorras konkreetseid plaane teha," lausus Aus. "Me võime teha paarikümnele inimesele videoloengute ühisvaatamisi näiteks raamatukogus või kultuurimajas."

Tartu ülikooli väärikate ülikool on ellu kutsutud selleks, et elukestva õppe põhimõtetest lähtudes pakkuda õppimisvõimalusi eri sihtrühmadele. Osalema on oodatud kõik avatud mõttemaailmaga vähemalt 50-aastased huvilised. 

Väärikate ülikooli eelsalvestatud avaaktust saavad kõik osalejad üle Eesti vaadata 9. oktoobrist kella 12-st endale sobival ajal siin.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles