Etnokulpide hääletusel osalenute hulk lõi rekordi

Margus Haav
, reporter
Copy
Eesti pärimusmuusika auhindade tseremoonia 2017. aastal

 
Eesti pärimusmuusika auhindade tseremoonia 2017. aastal  Foto: Elmo Riig

Pärimusmuusika auhinna Etnokulp võitjate väljaselgitamisel hääletas rekordarv inimesi – 3586. Eelmine hääletusrekord pärines eelmisest aastast, mil valimises ütles oma sõna sekka 3153 inimest.

Eesti pärimusmuusika keskuse juhataja Tarmo Noormaa sõnul on selline hääletajate kasv teist aastat järjest märgiline. 

"Tunnetame, et oleme koos artistidega valdkonna toonud rohkem nähtavale ja pärimusmuusikale juurde võitnud fänne," ütles Noormaa. "Tajume, et aasta-aastalt on kasvanud Etnokulpide kui auhindade tähtsus ning seda väärtustavad ka pärimusmuusikud ise. Etnokulbid on muutunud kvaliteedimärgiks ja soovime oma tegevusega seda suunda ka hoida." 

Etnokulbid jagatakse kätte 2. oktoobri õhtul Viljandis pärimusmuusika aidas lõikuspeol. Kulbid antakse välja üheksas kategoorias, millest rahvas sai hääle anda kuues: aasta artist, aasta lugu, ehe pärimusmuusika, aasta debüütplaat, aasta muusik ning aasta uusfolk artist. Aasta albumi laureaadi valis välja Etnokulpide žürii koosseisus Sten Teppan, Avo Kartul, Celia Roose, Regina Mänd ja Tarmo Noormaa. Traditsiooniks saanud kaks erikulpi annavad oma lemmikutele Eesti pärimusmuusika keskus ning Raadio 2.

2. ja 3. oktoobrini peetaval pärimusmuusika lõikuspeol esinevad Mari Kalkun, Black Bread Gone Mad, Curly Strings, Tintura ja Arno Tamm, duo Piret Päär ja Kulno Malva, peamiselt tantsuklubides levinud repertuaari esitav klaveri ja bandžo duo Kaisa Kuslapuu ja Karl Laanekask, Ants Tammiku ja Joosep Matjuse loodud visuaalidega oma muusika ühendanud Rüüt ning igale tantsupeole palavalt oodatud kooslus Suits ja Kool.

Etnokulpide tseremoonia tuleb 12. korda. Seda juhib Reigo Ahven.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles