Muusikapäev tuleb koos tütarlastekooriga, kuid ilma kohaliku vokaalkvintetita

Margus Haav
, reporter
Copy
ETV tütarlastekoor ja dirigent Aarne Saluveer.
ETV tütarlastekoor ja dirigent Aarne Saluveer. Foto: Erakogu

Neljapäeval, 1. oktoobril tähistatakse üle maailma rahvusvahelist muusikapäeva. Eesti muusikanõukogu korraldab sel puhul 2013. aastast tasuta kontsertide programmi. Tänavu esitatakse muusikapäeva kontsertidel kõikjal eesti heliloomingut ning meie interpreetide ja kollektiivide kavad on pühendatud käesoleval aastal juubelisünnipäevi tähistavate heliloojate muusikale. 

Sakala keskuses esineb kell 13 ETV tütarlastekoor, dirigent Aarne Saluveer. ETV tütarlastekoor on välja kasvanud ETV lastesaadete toimetuse laulustuudiost. Koori repertuaari kuulub eri ajastute vaimulik ja ilmalik muusika, rahvamuusikatöötlused, pop- ja džässmuusika ning vokaalsümfoonilised suurvormid. Aarne Saluveer on üks Eesti aktiivsemaid laste- ja noortemuusika arendajaid, muusikaõpetajaid, dirigente ja koolitajaid. Saluveeri juhatatavad koorid on võitnud auhindu Eestis ja rahvusvahelistel tippkonkurssidel. 

Muusikapäevaks oli Viljandi pärimusmuusika aidas välja kuulutatud ka vokaalkvinteti Viljandi Vox kontsert, kuid korraldajate teatel lükkub see novembrisse.  

Rahvusvahelist muusikapäeva tähistatakse üleilmselt 1. oktoobril 1975. aastast rahvusvahelise muusikanõukogu tollase presidendi, legendaarse viiuldaja Yehudi Menuhini eestvedamisel. Ta kutsus üles meenutama sellel tähtpäeval, milline koht on muusikal meie kultuuris ja igapäevases elus. Muusikapäeva kontserdiprogramm on maailmas ainulaadne laiaulatuslik hea tahte projekt, milles kontserdipaigad ja esinejad osalevad vabatahtlikkuse alusel ning kontserdid on publikule tasuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles