Kultuurkapital andis muusikaõpetajatele preemiat

Margus Haav
, reporter
Copy
Muusikakoolide liidu tunnustuspreemia laureaadid
Muusikakoolide liidu tunnustuspreemia laureaadid Foto: Haide Rannakivi

Kultuurkapitali helikunsti sihtkapital ja Eesti muusikakoolide liit andsid pühapäeval Estonia talveaias kätte tänavused preemiad Eesti parimatele muusikaõpetajatele. Helikunsti sihtkapitali pedagoogi preemia pälvis Abja muusikakooli klaveriõpetaja Olev Raal.  

Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali esimehe Marje Lohuaru sõnul saavad professionaalsete muusikute ettevalmistamine ja hilisemad muusikalised tippsaavutused alguse inspireerivast ja targast õpetajast.

"Kui õpetaja suudab lapsi tuua muusika juurde ja tema õpilased jätkavad oma professionaalset elu muusikutena, siis on see hindamatu ja väga suure väärtusega töö kogu Eesti muusikaelule," lisas Marje Lohuaru pressiteate vahendusel.

Kultuurkapitali helikunsti sihtkapital jagab muusikapedagoogide preemiaid 2012. aastast koolide ettepanekute põhjal ja sihtkapitali algatustena. Sellega tunnustatakse pühendumist erialasele tegevusele ja muusikahariduse jätkusuutlikku õpetamist. Pedagoogi tunnustuspreemia suurus on 1500 eurot.

Muusikahariduse sõbra tiitli said sel aastal kolm omavalitsust: Tartu, Elva ja Kohila vald. Eesti muusikakoolide liidul on tavaks tunnustada parimaid omavalitsusi, kes toetavad muusikakoolide tegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles