Koroonareeglite tõttu kuivasid lauatennisevõistlused kokku

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Sakala karikasarja avaetapil mängisid sel korral erandlikult ainult Eest lauatennisistid,
Sakala karikasarja avaetapil mängisid sel korral erandlikult ainult Eest lauatennisistid, Foto: Elmo Riig

Kui tavaliselt sõidab Viljandis peetavale Sakala lauatenniseklubi korraldatavale võistlusele kokku kaugelt üle saja osaleja, kellest vähemalt poolsada tuleb Lätist, siis sel nädalavahetusel peetud võistlusel polnud kohal ühtegi välismaalast.

«Ei lähe hästi,» nentis Sakala klubi lauatennise karikasarja kauaaegne korraldaja Peeter Allikoja. «Osalejaid on napilt, aga mis parata.»

Nii kujunes 37. karikasarja avaetapp Eesti sportlaste omavaheliseks jõuprooviks nagu ka päev varem Viljandi spordihoones olnud Sakala GP võistlus, mida peeti tänavu 30. korda. Kui aasta läbi korraldatavad Sakala karikasarja võistlused on pigem tublide harrastajate jõuproovid, siis üks kord aastas peetav GP võistlus toob kohale oma ala tipud.

«Meil on alati olnud võistlejad viiest riigist: Eesti, Läti Leedu, Venemaa ja Soome,» loetles Allikoja. Sel laupäeval oli kohal 76 Eesti lauatennisisti. Finaalis aga allahindlust ei tehtud ja võiduks oli vaja maksimaalset pingutust, sest omavahel läksid kokku kaks meest, kes mõlemad on turniiri varem võitnud. Eesti esinumber Vallot Vainula alistas mulluse võitja Stanislav Strogovi. Kolmanda koha sai Mart Luuk ning parim viljandlane oli Kert Villems 12. kohaga.

Sakala karikasarja avaetapi võitis pühapäeval Stanislav Strogov Aleksei Nikonorovi ja Mart Luugi ees. Naiste arvestuses võitis Reelica Hanson. Oma vanuseklassi võidu viisid koju Sergei Petrov, Enn Hallik, Sander Plümberg, Rasmus Anbus, Kaarel Lusmägi, Vitalia Reinol, Markkos Pukk, Riin Põder, Rando Palanen ja Elis Türk.

AUHINNATUD

Laupäeval peetud Sakala GP võistluse auhinnatud mängijad

Mehed

1. Vallot Vainula

2. Stanislav Strogov

3. Mart Luuk

Naised

1. Kätlin Latt

2. Alina Jagnenkova

3. Reelica Hanson

Meesjuuniorid

1. Madis Moos

2. Erik Nüüd

3. Pert Marten

Naisjuuniorid

1. Vitalia Reinol

2. Raili Nurga

3. Arina Litvinova

Veteranid 50+

1. Kuido Põder

2. Antti Luigemaa

3. Andres Hõrak

Veteranid 50+

1. Andres Uusjärv

2. Kalju Mirka

3. Valve Sengbusch

Allikas: lauatenniseklubi Sakala

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles