Viljandi linn ja muinsuskaitseamet vaidlevad teekivide üle (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Hiire tänav on kitsas tee, mis viib läbi kahe pargi vahelt. Selle tänava ääres asub Park Hotell Viljandi.
Hiire tänav on kitsas tee, mis viib läbi kahe pargi vahelt. Selle tänava ääres asub Park Hotell Viljandi. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsus ja muinsuskaitseamet vaidlevad omavahel augusti algusest alates selle üle, kas vanalinnas asuv Hiire tänav tuleks katta munakividega või tohiks seda sillutada piklike graniitkividega. Sel nädalal küsimust uuesti arutanud muinsuskaitsespetsialistid jäid endale kindlaks ja nõuavad sinna munakive.

Viljandi abilinnapea Kalvi Märtini sõnul sooviti munakividest loobuda, sest nende peal oleks jalakäijatel ebameeldiv kõndida ja autojuhtidel ka sõita. «Tõenäoliselt oleks ka graniitkivide paigaldamine veidike odavam töö, aga raha pole kõige olulisem. Tähtis on kasutajate mugavus,» selgitas Märtin.

Vaidluse peamine alus on ajaloolise järjepidevuse hoidmine. Kui muinsuskaitseamet leiab, et Hiire tänav on ajalooline tänav, mida tuleks linnaruumis ajastule kohaselt esile tuua, siis linnavalitsus pareerib seda mõtet väitega, et Hiire tänav pole ajalooline tänav, vaid pargitee, mis tekkis alles pärast teist maailmasõda. Enne seda oli kogu ala kaetud puithoonetega, mis hävisid sõjaaegses suurpõlengus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles