Tulevik tegi saarlastega kümne aasta pikkuse pausi järel viigi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Tulevikule sobis viik tabeliseisu ja meeskonna olukorda arvestades paremini kui vastastele.
Tulevikule sobis viik tabeliseisu ja meeskonna olukorda arvestades paremini kui vastastele. Foto: Marko Saarm

Kui paar päeva enne Viljandi Tuleviku ja Kuressaare kohtumist nentis viljandlaste peatreener, et ei mäletagi, millal need kaks kanget konkurenti omavahel viimati viigi tegid, siis sel laupäeval oligi kümne ja poole aasta järel see päev käes.

1:1 viik sobis aga paremini Viljandile, kes säilitas viienda koha meistriliiga tabelis. Kuressaare lootis räsitud Tuleviku vastu kindlasti võitu, et kaheksandalt kohalt üles kerkida.

Tulevikul oli enne mängu omajagu nuputamist, kes peavad väljakule minema, sest põhimängijatest oli puudu vigastatud Marko Budič, kaartide tõttu pidi kõrvale jääma Pavel Marin ning meeskonnast on lahkunud Mark Edur. Ninaluumurruga Sander Kapper läks väljakule kaitsva maskiga, aga mängis avapoolajal ohutuse mõttes kaitseliini asemel ründes. Lisaks kõigele pidi hooaja jooksul kogutud nelja kollase kaardi tõttu mängu eemalt vaatama ka peatreener Sander Post ja nii oli meeskonna juhendaja roll Rait Oja käes.

Olenemata saarlaste survest, läks mängu juhtima Tulevik, sest 31. minutil realiseeris penalti Herol Riiberg. Selle tulemusega mindi ka vaheajale, aga üsna teise poolaja algul suutis Kuressaare viigistada.

Rohkem väravaid ei löödud ning kohtumine lõppeski 1:1 viigiga. Statistika järgi tegid need kaks meeskonda viimati omavahel viigi 2010. aasta aprillis. Toona oli aga tegu kahe FC Flora süsteemi kuulunud meeskonna mõõduvõtuga.

Liigatabelis on nüüd Tulevikul 28 punkti ja viies koht. Neljandal kohal on 39 punktiga Nõmme Kalju ning kuuendal kohal 24 punktiga Tartu. Järgmise kohtumise peab Viljandi kolmapäeval võõrsil Nõmmega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles