Koolid ootavad, et küllatulijad kannaksid maske

Alice Lokk
, reporter
Copy
Võhma kool ootab huvilisi ringkäigule kaitsemaskides ja kilesussides. Pildil kooli direktor Kristel Vahtra.
Võhma kool ootab huvilisi ringkäigule kaitsemaskides ja kilesussides. Pildil kooli direktor Kristel Vahtra. Foto: Kaisa Ailt

Laupäeval peetakse üle Eesti maal elamise päeva, mil omavalitsused tutvustavad koole, lasteaedu, muuseume, ettevõtteid ja asutusi. Et paljudesse koolidesse ei lubata isegi lapsevanemaid, järgitakse laupäeval väga rangeid hügieeninõudeid.

Kolga-Jaani koolis saab tutvuda tehnika-, käsitöö- ja kokandusringi tegevusega, kooli ümbruses lennutatakse droone. Direktor Hasso Kukemelk ütles, et kahte ringi tutvustatakse küll koolimajas, kuid inimesi ei lasta hoone peale laiali, vaid juhatatakse õigetesse ruumidesse lühemat teed pidi. «Kõik väljastpoolt tulijad peavad kandma maski ja uksel tuleb desinfitseerida käed. ­Ilma selleta sisse ei saa, inimene seisab kõrval ja kontrollib. Nõuame ka 2 + 2 reegli järgimist ega lase inimestel ringis olevatele lastele ja õpetajatele liiga lähedale tulla. Need ruumid, mida kasutatakse, desinfitseeritakse pärast põhjalikult üle,» kõneles Kukemelk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles