COVID-19 ⟩ Ööpäevaga tuvastati 42 uut nakkusjuhtu, Viljandimaal on olukord endine

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandimaale nakatunuid ei lisandunud.
Viljandimaale nakatunuid ei lisandunud. Foto: Eno-Gerrit Link

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2534 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest 42 andis positiivse tulemuse. Viljandimaale ühtegi positiivset proovi ei lisandunud.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt lisandus enim nakatunuid, 16, Harjumaale. Ida-Virumaale tuli juurde 11, Võrumaale üheksa ja Tartumaale kaks nakatunut. Järvamaale, Põlvamaale, Pärnumaale ja Valgamaale lisandus igasse maakonda üks positiivne proov.

Terviseameti põhja regionaalosakonna jälgimisel on terviseameti andmetel neli aktiivset kollet, millest töökoha koldega on seotud kuus, perekonna koldega kuus ja Läänemere gümnaasiumi koldega 30 inimest (22 õpilast ja kaheksa õpetajat). Ida-Tallinna keskhaigla koldes on tänahommikuse seisuga 21 nakatunut (17 töötajat ja neli patsienti).

Kokku on terviseameti põhja regionaalosakonna jälgimisel 1930 inimest, kellest 243 on haigestunud.

Haiglaravil on täna 31 inimest. Viimase kahe nädala haigestumus 100 000 inimese kohta ehk nakkuskordaja on tõusnud 36,57 peale. Rahvastikuregistri järgi Viljandimaal elavate inimeste hulgas on terviseameti ametliku info kohaselt tuvastatud 30 koroonaviirusesse nakatunut.

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse andmetel on tänase seisuga HOIA mobiilirakendust alla laaditud 139 879 korda selle kaudu on end haigeks märkinud 55 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles