Viljandi vallas hakkas elanike arv kasvama

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Vallavanemad on märganud, et koroonaajal tunti maal elamise vastu rohkem huvi ning näiteks Viljandi valda kolinud inimeste arv on kasvanud.
Vallavanemad on märganud, et koroonaajal tunti maal elamise vastu rohkem huvi ning näiteks Viljandi valda kolinud inimeste arv on kasvanud. Foto: Sakala

Igal aastal kutsuvad vallad inimesi maale elama, kuid sellest hoolimata on Viljandimaal kõikide omavalitsuste elanike arv kahanenud. Vallavanemad on aga märganud, et koroonaajal tunti maal elamise vastu rohkem huvi ning registri andmed näitavad, et Viljandi vallas on tänavu elanike arv lausa kasvama hakanud.

Rahvastikuregistri andmed näitavad, et kogu maakonnas on elanike arvu langus tänavu pidurdunud. Kui 2019. aastal vähenes maakonna elanike hulk 926 võrra, siis tänavu üheksa kuuga on see kahanenud 120 jagu.

Laupäeval on maal elamise päev, mille käigus tutvustavad vallad ka Viljandimaal oma lasteaedu, koole, külamaju, tervise-, kultuuri- ja spordikeskusi ning ettevõtteid – kõik selleks, et meelitada linnades elavaid inimesi enda juurde. Kogu ettevõtmise eesmärk on päeva peakorraldaja, mittetulundusühingu Eesti Külaliikumine Kodukant juhatuse liikme Krista Habakuke sõnul tutvustada kõigile maale elama asumist kaaluvatele inimestele seal pakutavaid teenuseid ja anda ülevaade külakogukondade igapäevaelust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles